Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Activități informativ-preventive pe raza județului Ialomița

ro

10 Mar, 2023 11:20 583 Marime text
                                                        Nr. 102.064 din 10 Martie 2023
 
 
 
Buletin de presă

          Activități informativ-preventive pe raza județului Ialomița
 
La data de 9 martie a.c., în cadrul activităților de prevenire a accidentelor produse ca urmare a surprinderii victimei de către tren în gabaritul liniei de cale ferată, polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ – preventive în zona gărilor din municipiile Slobozia, Urziceni, Fetești și orașul Țăndărei.
 
Scopul activităților a constat în informarea și conștientizarea populației cu privire la respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, interdicția prezenței persoanelor în gabaritul liniilor de cale ferată sau în zona de siguranță a căii ferate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, precum și modul de urcare/coborâre din mijloacele de transport feroviar.
 
În acest sens au fost purtate discuții cu peste 150 de persoane, fiind distribuite materiale informativ-preventive cu recomandări privind regulile de traversare a căii ferate și a obligației de a avea grijă de bagaje.
 
Astfel de activități se vor desfășura în continuare și au ca scop menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, atât în stațiile căilor ferate, cât și în trenurile de călători.
 
***
     
La data de 9 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat la Școala Gimnazială nr. 3 din municipiul Slobozia, activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.
 
În cadrul sesiunilor de informare au fost prezentate aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor, siguranța elevilor în mediul online, prevenirea traficului de persoane și a consumului de droguri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii