Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Activități informativ-preventive în unitățile de învățământ

ro

25 May, 2023 16:44 765 Marime text
Nr. 102124 din 25 Mai 2023
 
 
 
SĂPTĂMÂNA “PREVENIRII CRIMINALITĂȚII”
 
În perioada 22 – 25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, zile dedicate siguranței copiilor, siguranței online precum și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.
 
În acest sens, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfăşurat activități dedicate atât siguranței copiilor cât și siguranței online, având drept scop creșterea gradului de conștientizare a pericolelor și accesarea în condiții de siguranță, dar și în mod responsabil a internetului.
 
Astfel, au fost purtate discuții cu elevii privind siguranța acestora la școală, acasă, pe stradă precum și ce comportament să adopte față de ceilalți și față de ei înșiși.
 
Așadar, polițiștii au explicat copiilor pericolele la care se expun, dacă își dezvăluie identitatea pe internet persoanelor necunoscute și despre combaterea conținutului ilegal și a comportamentului nociv online.
 
Activitățile au continuat pe raza întregului județ, în acest fel, lucrătorii Biroului Siguranța Școlară, poliţiştii de proximitate din mediul urban şi poliţiştii din mediul rural, au realizat la sediile unor agenţi economici, unități de învățământ, spaţii amenajate pentru petrecerea timpului liber activități destinate atât siguranței copiilor, siguranței online  precum și prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.
 
În cadrul activităților informativ - preventive dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului au fost purtate discuții cu cetățenii privind prevenirea furturilor din locuințe, din buzunare, genți sau poșete precum și a înșelăciunilor.
 
Activitățile vor continua  pe raza întregului județ pentru conștientizarea pericolelor și prevenirea faptelor antisociale.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii