Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Acțiune pentru siguranța cetățenilor

ro

28 Aug, 2023 10:27 466 Marime text
Nr. 7602/308 din 28 august 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
REZULTATELE ACȚIUNILOR POLIȚIȘTILOR GIURGIVUENI, ÎN ULTIMELE 48 DE ORE
 
În perioada 26-27 august a.c., polițiștii rutieri au acționat pe drumurile publice din județ, pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră, dar și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au aplicat 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 65.170 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 27 de sancțiuni au fost aplicate participanților la trafic care nu au purtat centura de siguranță, 14 bicicliștilor care au încălcat prevederile legale, 10 celor care nu au putut prezenta documentele, 66 pentru cei care au depășit limita legală de viteză.
 
De asemenea, au reținut 22 permise de conducere (conducere sub influența alcoolului, viteză) și au retras 12 certificate de înmatriculare ( pentru ITP expirat, defecțiuni tehnice).
 
Totodată, în perioada de referință, polițiștii au efectuat 332 de testări cu aparatul etilotest și 25 cu aparatul drugtest.
 
Exemplu de infracțiuni constatate:
 
La data de 27 august a.c., ora 17.40, în localitatea Malu Spart, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 51 de ani, din comuna Roata de Jos, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, care a indicat valoarea de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
***
La data de 28 august a.c., ora 01.20, în localitatea Plopșoru, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
          
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii