Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Giurgiu Acțiune pentru siguranța cetățenilor

ro

17 Jul, 2023 09:14 460 Marime text
Nr. 7602/264 din 17 iulie 2023
 
ȘTIRE DE PRESĂ
 
ACȚIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT DESFĂȘURATE ÎN JUDEȚUL GIURGIU, LA SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ
 
În intervalul 14-16 iulie a.c., poliţiștii giurgiuveni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, au organizat pe raza întregului județ, acțiuni cu efective mărite având ca scop prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
 
Polițiștii și jandarmii giurgiuveni au acționat pentru prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Cu această ocazie, au fost aplicate 872 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 205.005 de lei, dintre care 134 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, iar ca măsuri complementare au fost reținute 38 de permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
În perioada de referință, polițiștii giurgiuveni au legitimat 2100 de persoane și au efectuat aproximativ 500 de testări cu aparatul Drager și 55 cu aparatul Drugtest.
   
Exemple de infracțiuni constatate:
 
La data de 15 iulie a.c., ora 21.40, polițiști din cadrul Poliției orașului Mihăilești au oprit pentru control, pe D.N.6, un autoturism, condus de către un tânăr, de 20 de ani, din comuna Clejani, județul Giurgiu.
 
În urma verrificărilor efectuate în baza de date, s-a stabilit faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
La data de 16 iulie a.c., ora 08.05, în timp ce se aflau in exercitarea atribuțiilor de serviciu pe D.N.6, în localitatea Copaciu, județul Giurgiu, polițiștii din cadrul Poliției orașului Mihăilești – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control un autoturism, care se deplasa pe D.C. 142, din direcția Letca Veche către D.N.6, condus de către un bărbat, de 40 de ani, din comuna Ghimpați.
 
În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat din data de 13 februarie a.c.
 
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană având dreptul de a conduce suspendat.
 
***
La data de 16 iulie a.c., ora 12.05, în localitatea Adunații Copăceni, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 53 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, care a indicat valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
         
 
***
La data de 16 iulie a.c., ora 18.45, pe strada Bisericii, din localitatea Băneasa, județul Giurgiu, polițiștii giurgiuveni au depistat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
 
 
***
La data de 16 iulie a.c., ora 20.15, pe strada Principală, din comuna Găujani, județul Giurgiu, a fost depistat un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Pietroșani, județul Teleorman, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii