Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența substanțelor psihoactive

ro

18 Oct, 2023 15:07 521 Marime text
Nr. 3044388 din 18 octombrie 2023
 
 
 
REȚINUT PENTRU AMENINȚARE ȘI
ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE
 
 
         La data de 13 octombrie 2023, Secția 3 Poliție Galați a fost sesizată de o femeie, cu vârsta de 33 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că soțul său, de 44 de ani, îi trimite mesaje de amenințare cu moartea pe telefonul mobil. După verificarea aspectelor sesizate polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile, prin care i se interzicea bărbatului să o mai contacteze în vreun fel pe soția sa, precum și să se apropie de aceasta sau de domiciliul comun. Totodată a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de amenințare.
         În data de 19.09.2023, Judecătoria Galați a confirmat măsura provizorie instituită și a emis un ordin de protecție, pentru o perioadă de 6 luni, prin care s-au instituit o serie de măsuri pe care bărbatul trebuie să le respecte, inclusiv cele de interzicere a se apropia de soție, de cei doi copii minori ai acestora sau de a o contacta în vreun fel.
         Bărbatul nu a respectat obligațiile pe care le avea și le-a încălcat de cinci ori, în perioada 30.09. – 05.09.2023, de fiecare dată fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
         După reunirea cauzelor penale și după probatoriului administrat, la data de 17.10.2023, față de bărbatul, de 44 de ani, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar după prezentarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
 ***
         REȚINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         Update cu privire la depistarea unui tânăr, de 20 de ani, din satul Umbrărești, oraș Târgu Bujor, care s-a urcat la volan după ce a consumat băuturi alcoolice, ce a fost prezentată în buletinul de presă de ieri, 17.10.2023:
 
(știrea inițială) - „La data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 20:55, polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu Bujor au depistat un tânăr, cu vârsta de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Umbrărești, sub influența băuturilor alcoolice.
         În urma testării cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a  alcoolemiei
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”
 
         Ulterior, la aceeași dată de 16.10.2023, după ce au fost finalizate activitățile în dosarul penal întocmit, în jurul orei 23:25, tânărul, cu toate că i s-a adus la cunoștință faptul că i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, s-a urcat din nou la volanul autoturismului în care a fost depistat inițial și a început să conducă pe străzile din localitatea de domiciliu.
         A fost depistat la scurt timp de polițiști în traficul rutier și, întrucât a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, a fost condus din nou la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         În cursul zilei de ieri, 17 octombrie 2023, cele două dosare penale au fost reunite, iar în urma probatoriului administrat în cauză față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 18.10.2023 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, în vederea luării unei măsuri preventive.        
***
 
DEPISTAT LA VOLAN FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
         La aceeași dată, în jurul orei 18:40, polițiști din cadrul Secției 2 și 3 Poliție Galați au depistat un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Galați, din municipiul Galați, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
 
***
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 17 octombrie 2023, în jurul orei 12:50, pe strada George Coșbuc, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier în urma căruia o persoană a fost rănită grav.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 59 de ani, din localitatea Adjud, județul Vrancea, în timp ce conducea o autoutilitară prevăzută cu semiremorcă pe bulevardul George Coșbuc, având direcția de deplasare dinspre strada Basarabiei către strada Tecuci, în dreptul unui imobil ar fi efectuat o manevră de viraj la dreapta, moment în care a surprins și accidentat grav o femeie, cu vârsta de 69 de ani, din municipiul Galați, care se deplasa pe trotuar
         Victima a fost preluată și transportată la spital, unde a rămas internată.
         Conducătorul auto deține permis de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ.
         Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***   
        
         Un alt eveniment rutier a avut loc în cursul zilei de ieri, 17 octombrie 2023, în jurul orei 16:00, pe DJ 242 B, în interiorul satului Foltești, din județul Galați, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Bujor – Formațiunea Rutieră s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 49 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242B, având direcția de deplasare către orașul Târgu Bujor, nu s-ar fi asigurat la schimbarea de mers către stânga și a fost lovit de un alt autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani, care se angajase în depășirea acestuia.
         În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unui femei, cu vârsta de 29 de ani, pasageră în cel de-al doilea autovehicul. Aceasta a fost preluată și transportată la spital de un echipaj medical de la ambulanță, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.
         Chiar dacă la testarea alcoolscop a celor doi conducători auto rezultatele au fost negative, aceștia au fost conduși la o unitate medicală unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***   
 
 
 
MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ
 PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 17 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat și reținut, pe raza municipiului Galați, un tânăr, cu vârsta de 19 ani, cu domiciliul în satul Liești, județul Galați, față de care Tribunalul Galați a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat într-o cauză penală pentru tentativă la infracțiunea de omor.
          Persoana depistată a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii