Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența substanțelor psihoactive

ro

12 Oct, 2023 11:03 544 Marime text
Nr. 3044382 din 12 octombrie 2023
 
 
CERCETAT PENTRU PUNEREA ÎN CIRCULAŢIE SAU CONDUCEREA PE DRUMURILE PUBLICE A UNUI AUTOVEHICUL
NEÎNMATRICULAT SAU NEÎNREGISTRAT
 
 
         La data de 11 octombrie 2023, în jurul orei 15:45 polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au depistat, un bărbat, de 45 de ani, domiciliat în comuna Nicorești, județul Galați, în timp ce conducea un ansamblu rutier format dintr-un  tractor agricol și o remorcă pe DJ 252I, în interiorul satului Fântâni, comuna Nicorești fără a avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare.
         În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că atât tractorul, cât și remorca tractată nu sunt înmatriculate, motiv pentru care polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
        
***
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE
 
         La aceeași dată, în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe DJ 251, în interiorul localității Pechea, din județul Galați. Echipajul de poliție a procedat la oprirea acestuia prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei și au constatat că în autovehicul la volan se afla un tânăr, cu vârsta de 19 ani, din municipiul Brăila. De asemenea, în auto se mai aflau doi pasageri, un tânăr, de 21 de ani și o tânără, cu vârsta de 17 ani, ambii din comuna Schela, județul Galați.
        
Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive și, întrucât aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
         Totodată, în urma controlului autovehiculului, pe podea, sub bancheta din dreapta față a fost găsită o farfurie din porțelan pe care se afla o pulbere albă, secționată în mai multe linii de mici dimensiuni și o bancnotă de 1 leu, rulată, ce prezenta urma de praf alb. În portiera stângă față a fost găsit un grinder din material plastic, ce prezenta la interior urme de materie vegetală. Într-un compartiment al unui portofel, aparținând tânărului, cu vârsta de 21 de ani, a fost găsit un plic autosigilant transparent care prezenta urme de substanță de culoare albă, precum și o folie din plastic transparent care conține o substanță pulverulentă și cristalizată de culoare albă și o bancnotă rulată. Toate obiectele și substanțele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, fiind bănuite a face parte din categoria substanțelor psihoactive.
 
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările vor fi continuate atât de polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, precum și de cei de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Galați.
 
***
 
        
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA
 PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
 
         În cursul zilei de 11 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Biroul Urmăriri au depistat și reținut, pe raza municipiului Galați, un bărbat, cu vârsta de 45 de ani, cu domiciliul în municipiul Galați, față de care Judecătoria Galați a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani, 4 luni și 605 zile (zile pe care le avea de executat de la o pedeapsă anterioară) într-o cauză penală în care a fost judecat pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.
          Persoana depistată a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
                  
***
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii