Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

29 Aug, 2023 14:00 474 Marime text
Nr. 3044349 din 29 august 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
          În cursul zilei de 28 august, au fost depistate alte două persoane care s-au urcat la volan, după ce, în prealabil au consumat băuturi alcoolice.
         Prima persoană, un bărbat din municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 18:30, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Milcov, din localitatea de domiciliu.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cea de-a doua persoană, un bărbat, din orașul Berești, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Poliției Orașului Berești, în timp ce conducea un utilaj agricol (tractor) pe strada Trandafirilor, din localitatea de domiciliu, fără a avea montate plăcuțele cu numerele de înmatriculare.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și tractorul nu este înmatriculat.
         Cei doi conducători au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar, în primul caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar, în cel de-al doilea caz, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
***
 
         În cursul nopții de 28/29 august 2023, în jurul orei 02:40, un tânăr, cu vârsta de 22 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat de un echipaj de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Brăilei, din Galați, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
         La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ, iar polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
***
        
EVENIMENT RUTIER
 
         La data de 28 august 2023, în jurul orei 10:10, la intersecția dintre străzile Radu Negru și Traian, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o minoră, cu vârsta de 8 ani, a fost rănită.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 62 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Radu Negru, dinspre strada Domnească, a pătruns în intersecția cu strada Traian și a intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus pe această stradă, dinspre strada Prundului, de o femeie, de 33 de ani, din localitatea Tulucești, județul Galați .
         A rezultat rănirea unei minore, cu vârsta de 8 ani, care se afla pe bancheta dreapta spate din cel de-al doilea autoturism și care a fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.
 
***   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii