Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați La volan sub influența alcoolului

ro

28 Aug, 2023 15:36 539 Marime text
Nr. 3044348 din 28 august 2023
 
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, A ALTOR SUBSTANȚE SAU FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE
 
          La data de 25 august 2023, în jurul orei 07:00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Galați au observat un autoturism care se deplasa în mod sinuos pe strada Portului, din municipiul Galați, cu direcția zona Docuri.
         A fost efectuat semnalul regulamentar de oprire către persoana care se afla la volan, iar după ce aceasta s-a conformat, polițiștii au constatat că la volan se afla un bărbat, de 47 de ani, din comuna Belcești, județul Iași, care era incoerent în vorbire și mirosea a băuturi alcoolice.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         La scurt timp, în jurul orei 07:45, polițiști din cadrul Postului de Poliție Bălășești, au depistat în traficul rutier un bărbat, de 54 de ani, din comuna Bălășești, județul Galați, în timp ce conducea un tractor, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
         A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.
***
        
         Tot la aceeași dată, au fost depistate alte două persoane care s-au urcat la volan, după ce, în prealabil au consumat băuturi alcoolice.
         Prima persoană, un bărbat, de 52 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Galați, în jurul orei 23:18, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității Cudalbi, cu direcția de deplasare către municipiul Tecuci.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cea de-a doua persoană, un bărbat, de 33 de ani, din satul Fundeanu, comuna Drăgușeni, județul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rădești, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251A, în interiorul satului Nicopole.
         La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Cei doi conducători au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar, în ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
         Și în zilele de 26, respectiv 27 august 2023, au fost depistate șase persoane care, după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, au condus autoturisme pe drumurile publice.
         Prima persoană, un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Schela, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 07:40, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 251, în afara localității Smârdan. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         A doua persoană, un bărbat, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul de domiciliu, în cursul nopții de 26/27 august, în jurul orei 00:30, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
 
         Cea de-a treia persoană, un bărbat, cu vârsta de 27 de ani, din municipiul Galați, Galați, a fost depistat de polițiști din cadrul Postului de Poliție Independența, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crinului, din comuna Independența, în data de 27 august 2023, în jurul orei 19:00, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest a fost indicată o valoarea pozitivă la consumul de THC-5 (Canabis).
          Pe bancheta din dreapta față se afla, în calitate de pasager, și un tânăr, din comuna Independența, asupra căruia au fost găsite, în urma controlului corporal, într-o borsetă, 3 pliculețe ce conțineau o substanță vegetală și un pliculeț cu o substanță de culoare alb cristalin. De asemenea, în borsetă a fost găsit și un grinder de tutun, care, împreună cu plicurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
         Un al patrulea bărbat, cu vârsta de 44 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, la data de 27 august, în jurul orei 18:55, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, pe raza localității Podoleni, din județul Galați. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         În jurul orei 20:45, polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat un alt bărbat, de 52 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 251, pe raza localității Smârdan. La testarea alcoolscop rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Berești au depistat, în jurul orei 20:50, un alt bărbat, de 26 de ani, din satul Berești Meria, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242 A. Valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
          Toți cei 6 conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
        
EVENIMENTE RUTIERE
 
         La data de 25 august 2023, în jurul orei 08:57, la intersecția dintre străzile Prelungirea Brăilei și Frunzei, din municipiul Galați, a avut loc un accident rutier, în urma căruia două persoane au fost rănite.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 76 de ani, din localitatea Costache Negri, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Prelungirea Brăilei, dinspre strada Oltului, a pătruns în intersecția cu strada Frunzei și a intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus pe această stradă, dinspre strada Brăilei, de un bărbat, de 35 de ani, din localitatea Slobozia Conachi.
         A rezultat rănirea primului bărbat, dar și a unei femei, de 34 de ani, care se afla pe bancheta dreapta spate din cel de-al doilea autoturism, care a fost preluată și transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.
 
***   
        
         La aceeași dată, în jurul orei 20:00, pe DN 25, în interiorul localității Liești, a avut loc un alt accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au stabilit faptul că un bărbat, de 60 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 25, în interiorul localității Liești, având direcția de deplasare către municipiul Galați, la km 27 + 500 de metri, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul pe care îl preceda și a intrat în impact față-spate cu acesta și care era condus de o femeie, de 43 de ani. Cel de-al doilea autoturism era oprit în spatele unei autoutilitare, conduse de un bărbat, de 41 de ani, care acorda prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea arterei rutiere pe marcajul pietonal, marcat și semnalizat corespunzător. Din impact, autoturismul condus de femeie a fost proiectat în autoutilitară.
         În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto, precum și avarierea celor 3 autovehicule.
         Toate cele 3 persoane dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.
         A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
***   
        
 
         La data de 26 august 2023, în jurul orei 09:18, pe bulevardul Victoriei, din municipiul Tecuci, în zona intersecției cu strada Transilvania, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.
         Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, s-a stabilit că un bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din localitatea Matca, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Transilvaniei, când a ajuns la intersecția cu bulevardul Victoriei, ar fi pătruns pe culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune și a intrat în impact cu un alt autoturism, care circula regulamentar în intersecție și era condus de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Brăhășești, județul Galați.
         A rezultat rănirea celui de-al doilea bărbat, care a fost preluat și transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.
          La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili împrejurările exacte în care s-a produs acest accident rutier.
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii