Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - Evenimente rutiere

ro

17 Aug, 2021 11:20 840 Marime text
Nr. 894001 din 17 august 2021
 
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
La data de 16 august a.c., în jurul orei 05.10, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe stada Gheorghe Petrașcu, din municipiul Tecuci, soldat cu rănirea a trei persoane.
În urma cercetării la fața locului, a reieșit că accidentul s-ar fi produs pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers, în el fiind implicate două autoturisme, conduse de doi bărbați, de 29, respectiv 27 de ani.
În urma impactului, trei bărbați, pasageri într-unul dintre autoturisme, au fost răniți și transportați la spital, dar nu au necesitat internarea.
Cei doi conducători auto au fost testați alcoolscop, în cazul bărbatului, de 29 de ani, rezultând valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, atât pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cât și pentru cea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 
***
 
În aceeași zi, în jurul orei 09.40, tot în municipul Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.
După primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit că victima, o femeie, de 65 de ani, din municipiul Tecuci, ar fi fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat, de 24 de ani, în timp ce ar fi traversat strada pe marcajul pietonal.
 
Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concrete în care s-a produs accidentul.
 
***
 
La data de16 august a.c., în urul orei 17.15, un bărbat, de 46 de ani, a condus autoturismul, pe D.N. 24D, dinspre municipiul Bârlad către municipiul Galați, și, în afara localității Băleni, ar fi pierdut controlul direcției, autoturismul părăsind partea carosabilă, prin stânga sensului său de deplasare, și lovind, cu partea din față, un copac ornamental.
În urma impactului, o femeie, de 72 de ani, și o minoră, de 13 ani, au suferit vătămări corporale, fiind transportate la spital.
Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauza producerii accidentului.
 
 
 
MANDATE PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 16 august a.c., polițiștii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigații Criminale, și cei ai Postului de Poliție Pechea au depistat și reținut un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia fusese emis, de către Judecătoria Galați, mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.
Bărbatul, condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
***
 
În aceași zi, în jurul orei 11.30, polițiștii Biroului Urmăriri au depistat, în municipiul Galați, un bărbat, de 52 de ani, pe numele căruia exista un mandat de arestare european, emis de autoritățile germane, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 1 an și 5 luni închisoare, pentru furturi comise pe teritoriul statului german.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, după ce Curtea de Apel Galați a emis, pe numele său, un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării.
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii