Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Testată cu aparatul etilotest, concentrație de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat

ro

07 Jul, 2023 14:12 586 Marime text
Nr. 847604/162 din 7 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
ARESTAT PREVENTIV PENTRU ULTRAJ
 
 
La data de 5 iulie a.c., un tânăr de 25 de ani, din localitatea Florești a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
 
În fapt, la data de 21 iunie a.c., acesta ar fi agresat fizic un agent de poliție, din cadrul echipajului Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, în timpul unei intervenții sesizate prin SNUAU 112, pe strada Teodor Mihali din municipiu.
 
Tânărul a devenit agitat, agresiv verbal, aducând injurii echipajului, fiind astfel necesară imobilizarea și ulterior încătușarea acestuia.
 
În cauză se efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.
 
 
**
 
TESTATĂ CU APARATUL ETILOTEST, CONCENTRAȚIE DE 1,28 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT
 
 
La data de 7 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie de 28 de ani, din județul Iași, cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
În fapt, la data de 7 iulie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că într-o parcare situată pe Aleea Mogoșoaia, șoferul unui autoturism conduce haotic, existând posibilitatea de a se afla sub influența băuturilor alcoolice.
 
La fața locului a fost identificată conducătoarea auto, în vârstă de 28 de ani, care a fost testată cu aparatul etilotest de polițiștii Biroului Rutier, rezultând concentrația de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Aceasta a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice pentru determinarea cu exactitate a concentrației alcoolice.
 
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI LA NIVELUL JUDEȚULUI CLUJ
 
         
La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 23.25, polițiștii Serviciului Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene au depistat, pe DJ161A intersecție cu DN1C din localitatea Apahida, un bărbat de 38 de ani din comuna Cojocna, în timp ce conducea un autoturism deși nu deținea permis de conducere.
 
La momentul depistării de către polițiști, bărbatul ar fi încercat să se sustragă verificărilor, dar în scurt timp a fost oprit și identificat.
 
Totodată, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul testării cu etilometrul indicând concentrația de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testarea cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive, deoarece bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, precum și a prezenței substanțelor interzise.
 
 
**
 
Ieri, 6 iunie a.c., în jurul orei 20.10, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dej au depistat un bărbat, de 30 ani, din județul Cluj, care  se afla la volanul unui autoturism în localitatea Mănăstirea, pe DJ 172F, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice la o unitate medicală, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 
**
 
La data de 7 iulie a.c., în jurul orei 00.45, polițiștii orașului Huedin au oprit pentru verificări un conducător auto de 22 de ani, din comuna Ciucea, care se deplasa cu un autoturism pe DN1 E60, pe raza oraș Huedin.
 
În urma testării cu aparatul drugtest a rezultat prezența substanțelor interzise, context în care tânărul a fost condus la o unitate medical pentru a-i fi recoltate probe biologice.
 
Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
 
 
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii