Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ CLUJ BULETIN DE PRESĂ - 09.06.2023

ro

09 Jun, 2023 15:38 701 Marime text





BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
PERCHEZIȚII DOMICILIARE PENTRU INFRACȚIUNI DE FURT CALIFICAT– DOI BĂRBAȚI ARESTAȚI PREVENTIV
 
 
La data de 7 iunie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Săndulești și în municipiul Turda, activități demarate în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de furt calificat și tentativă la infracțiunea în cauză.
 
În baza probatoriului administrat, doi bărbați au fost reținuți și arestați preventiv pentru 30 de zile.
 
În fapt, din cercetările efectuate a rezultat că în perioada martie-iunie a.c., unul dintre cei doi bărbați, în vârstă de 30 de ani, cetățean moldovean, ar fi săvârșit 6 fapte de furt din locuințe situate în municipiul Turda și în comuna Săndulești, de unde ar fi sustras bijuterii, sume de bani, dar și un telefon mobil.
 
Acesta ar fi cauzat un prejudiciu total estimat la 90.000 de lei.
 
De asemenea, în noapte de 3/4 iunie, bărbatul, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Turda, ar fi sustras mai multe bunuri de uz casnic dintr-o locuință situată în municipiul Turda.
 
La data de 7 iunie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Săndulești și în municipiul Turda, fiind identificate și ridicate bijuterii și diverse bunuri despre care exista suspiciunea că ar fi fost sustrase de cei doi.
 
De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul cu care cei doi s-ar fi deplasat la momentul săvârșirii infracțiunilor.
 
În baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda i-au reținut pe cei doi bărbați, iar în urma prezentării acestora magistraților, a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și suportul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj.
 
**
 
 
ACȚIUNE COMUNĂ PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA COMPORTAMENTULUI AGRESIV ÎN TRAFIC
 
 
În cursul serii de 8/9 iunie a.c., în intervalul orar 23.00-01.00, în baza unui plan de acțiune, polițiștii Secțiilor de Poliție Urbană 1-7 Cluj-Napoca, Biroului Rutier, precum și cei ai Secțiilor Rurale Apahida, Baciu și Florești au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, cu sprijinul specialiștilor din cadrul R.A.R. Cluj.
 
 
Activitățile au drept scop prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de indisciplină în trafic, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care manifestă un comportament agresiv, se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru identificarea autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.
 
Astfel, polițiștii au verificat peste 170 de autovehicule, au legitimat 184 de persoane și efectuat 62 de testări alcoolscopice.
 
În urma verificărilor efectuate împreună cu specialiștii R.A.R., pentru deficiențele constatate, respectiv modificare sistem de evacuare, montarea altor lumini sau lumini neconforme, anvelope neconforme sau pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice au fost reținute 12 certificate de înmatriculare.
 
În total, abaterile constatate au condus la aplicarea a 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.000 de lei.
 
**Fotografii atașate
 
**
 
 
ACTIVITĂȚI PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE ȘI INFRACȚIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI
 
 
La data de 8 iunie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00, polițiștii Secției 4 Poliție Cluj-Napoca – Compartimentul Proximitate au organizat, la sediul secției, întâlniri cu reprezentanții asociaților de proprietari din Cluj-Napoca, străzile Primăverii, Grigore Alexandrescu, Aleea Micuș, Aleea Gârbău și Calea Florești, cu scopul de a-i informa pe aceștia cu privire la măsurile ce pot fi adoptate pentru prevenirea unor fapte antisociale sau a infracțiunilor contra patrimoniului.
 
Astfel, reprezentanților asociațiilor le-au fost prelucrate modurile de operare care aduc atingere vieții, integrității și patrimoniului cetățeanului, dar și oferite recomandări pentru prevenirea faptelor de violenţă atât între vecini cât şi în familie, combaterea înșelăciunilor prin metoda „ accidentul”,gazul”,  furturilor din locuinţe sau din autovehicule.
 
Totodată, polițiștii le-au recomandat acestora ca în cazul în care observă în zonă persoane suspecte de comiterea unor fapte ilicite să sesizeze polițiștii, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la numerele de telefon disponibile la nivelul Secției.
 
**
 
CONDUCĂTOR AUTO IDENTIFICAT LA VOLANUL UNUI AUTOTURISM NEÎNMATRICULAT
 
La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 13.20, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat în trafic, pe DN1 E60, pe raza localității Negreni, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, care se deplasa cu autovehiculul în cauză deși nu avea plăcuțele montate.
 
Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
 
***
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii