Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Reținut pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală

ro

06 Mar, 2024 15:49 486 Marime text
Nr. 72 din 6 martie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 5 martie 2024
 
 
 
Reținut pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală
 
          În ziua de 5 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Ulmeni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.
Faptele ar fi fost săvârșite în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, în municipiul Buzău.
          Din cercetări a reieșit faptul că bărbatul ar fi urmărit persoanele vătămate și le-ar fi atins împotriva voinței acestora, după care ar fi fugit.
          Poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privirea la măsura preventivă.
 
  •  
Polițiștii rutieri acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere
 
În data de 5 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 57 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 7 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză172 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui şofer de 48 de ani, din Botoșani, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru neacordarea priorității de trecere a autovehiculelor care aveau acest drept.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 50 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
25 de sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă şi 34 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 51.000 de lei.
 
 
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic
Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Orice cantitate de alcool, oricât de mică, vă poate afecta abilitatea de a conduce. Alcoolul încetineşte activitatea creierului, iar consumul acestuia cauzează: probleme de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării, crearea unei stări de relaxare şi somnolenţă, dificultăţi în interpretarea informaţiilor senzoriale, dificultaăţi în desfăşurarea mai multor activităţ în acelaşi timp (ex: păstrarea benzii şi a direcţiei, în timp ce vă concentraţi la traficul din jur), supraestimarea propriilor abilităţi, ceea ce poate determina asumarea de riscuri la volan.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii