Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău În siguranţă la volan, stop accidentelor!

ro

07 Jul, 2023 14:20 596 Marime text
Nr.222 din 7 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 6 iulie 2023
 
În siguranţă la volan, stop accidentelor!
 
În ziua de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat și desfășurat împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Probaţiune Buzău, Sesiunea nr. 2 din cadrul Modulului nr. 1 al Programului de prevenire destinat persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice “În siguranţă la volan, stop accidentelor!”.
 Aceste actvități au ca scop reintegrarea persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei. Activitățile s-au desfăşurat sub forma unor sesiuni informative în cadrul cărora au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de comportamentul neadecvat la volan – cauze şi consecinţe, obiectivele sesiunii constând în conştientizarea cauzelor şi a riscurilor asociate comportamentului neadecvat la volan, dezvoltarea responsabilităţii faţă de propria viaţă şi sănătate, precum şi pentru viaţa/sănătatea celor din jur şi siguranţa rutieră a comunităţii.
De asemenea, în cadrul sesiunii a fost abordată tema violenței, în toate formele sale, violența în trafic fiind analizată sub toate aspectele, fiind prezentate și ultimele modificări legislative pe această linie, dezbaterea fiind abordată inclusiv prin prisma violenței domestice, din perspectiva cauzalității, precum și ca o consecință.
La activități au participat 20 de persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune.
 
  •  
 
Dosar penal pentru transport ilegal de material lemnos/Peste 43 de metri cubi de material lemnos confiscați
 
În ziua de 6 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Pătârlagele au fost sesizați de către un echipaj de jandarmi cu privire la faptul că au depistat pe DC70, în Viperești, un autocamion încărcat cu material lemnos care ar fi ilegal.
Polițiștii din cadrul Poliției orașului Pătârlagele și Secției de poliție rurală Cislău s-au deplasat la fața locului unde au identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Covasna.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că deținea aviz înregistrat, însă fără a avea înregistrate data, ora și pozele încărcate în server.
Polițiștii au procedat la confiscarea cantității de peste 43 de metri cubi de material lemnos specia cherestea rășinoase, în valoare de peste 57.000 de lei, care a fost predat reprezentanților Ocolului Silvic Pârscov.
Totodată s-a luat măsura indisponibilizării autocamionului cu care era transportat lemnul.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de transportul de materiale lemnoase în volum de peste 10 metri cubi fără a deține documente legale, conform Legii 46/2008 Codul Silvic, iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
 
Peste 120 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 6 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 125 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 24 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 70 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 12 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză151 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 29 de ani, din Brăila, ce rula pe DN2B, în afara localităţii Gălbinași.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (15), dar şi 22  pentru alte abateri în trafic.
Alte 12 permise de conducere au fost reţinute, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neacordarea priorității de trecere, dar și pentru pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
11 pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 53.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru infracțiunile de ,,conducerea unui vehicul neînmatriculat pe drumurile publice’’, dar și ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”
 
 
ALEGE VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT!
 
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua activităţile pentru combaterea indisciplinei în trafic şi vor acţiona pe principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să manifeste prudenţă şi atenţie sporită pe toată durata deplasării, să nu conducă în stare de oboseală, să nu se angajeze în depăşiri neregulamentare şi să nu se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.
În mod deosebit, conducătorii de autovehicule trebuie să se asigure corespunzător şi să semnalizeze din timp manevrele de schimbare a direcţiei de deplasare.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii