Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău În siguranță la volan!

ro

20 Apr, 2023 15:08 647 Marime text
Nr.128 din 20 aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 19 aprilie 2023
 
În siguranță la volan!
 
În ziua de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității  împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Buzău au organizat şi desfăşurat activităţi preventive cu scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.
Activitățile au avut loc sub forma unor sesiuni informative în cadrul cărora au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de noțiuni privind legislația rutieră și penală în vigoare la momentul susținerii activității, modificările recente ale codului penal și rutier privind înăsprirea anumitor pedepse, dar și conștientizarea cu privire la consecințele recidivei.
De asemenea, în cadrul sesiunii a fost abordată tema discriminării, în toate formele sale, în vederea creșterii gradului de conștientizare privind efectele grave ale comportamentului discriminatoriu asupra ființei umane și necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie în scopul evitării victimizării, dar și a identificării tiparelor proprii de gândire stereotipică, în vederea eliminării prejudecăților și chiar a riscului dobândirii calității de infractor pe această linie.
La activități au participat 19 persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune.
 
 
Controale în mediul rural
 
În ziua de 19 aprilie a.c., în intervalul orar 14.00 – 22.00, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni au acţionat pe raza de competenţă având drept scop combaterea comerțului ilicit, combaterea faptelor cu violență, prevenirea evenimentelor generate de nerespectarea regulilor privind circulația pe drumurile publice.
În urma controalelor efectuate, polițiștii au  oprit  în trafic pentru verificări peste 50 de autovehicule.
Astfel, pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi Legea 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
De asemenea, poliţiştii au efectuat în perioada acțiunii peste 40 de testări cu aparatele etilotest,  care au indicat consumul de alcool în două situații. Şoferii au rămas fără permis pentru următoarele 90 de zile.
De asemenea, în urma defecţiunilor tehnice constatate la 3 dintre maşinile oprite, au fost retrase certificatele de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în cadrul acțiunii a fost de peste 7.400 de lei.
 
 
Poliţiştii au interceptat în trafic un autoturism cu trei ocupanţi minori, după ce aceştia au încercat să fugă de echipajul de poliţie
 
          În noaptea de 19/20 aprilie a.c., în jurul orei 00:10, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Smeeni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de seviciu, au observat pe DJ203I, pe direcţia de deplasare Gârbovi - Cotorca, un autoturism care, la vederea echipajului de poliție, a virat brusc la stânga, pe un drum sătesc din comuna Glodeanu Siliștea.
Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii şi au oprit-o pe DJ102H, în satul Satu Nou.
La volanul autoturismul a fost identificat un tânăr în vârstă de 15 ani, iar pe locurile din spate se aflau alţi doi minori, în vârstă de 16 ani, respectiv 13 ani.
          Minorul aflat la volan a menţionat că autoturismul este maşina de serviciu a tatălui, fără ca părintele său să ştie că acesta a plecat cu maşina de la domiciliu.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
130d e sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 19 aprilie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 10 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Aparatele radar amplasate au înregistrat 66 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 4 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză110 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar, autoturismul unui bărbat de 55 de ani, din Dâmbovița, ce rula pe DN2E85, în localitatea Potârnichești.
Sancţiuni au mai fost aplicate în cazul a 13 şoferi care nu au purtat centura de siguranţă, dar şi 16 pentru alte abateri în trafic.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, dar și pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept.
28 de căruţaşi, pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 37.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
De asemenea, polițiștii Secției de poliție rurală Grebănu au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Topliceni, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 203 H, în localitatea Dedulești. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române poliţiştii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. Astfel, polițiștii au întocmit penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
POLIȚIA REAMINTEȘTE
 
Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a permisului dumneavoastră, nu vă certați cu pedala de accelerație! Totodată, nu uitați că șofatul și alcoolul sunt incompatibile!
 
 
Respectați regulile de circulație!
Respectați-vă partenerii de drum!
Respectați-vă pe dumneavoastră!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii