Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Controale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiștii Postului de poliţie Bisoca

ro

09 Apr, 2024 15:44 309 Marime text
Nr. 116 din 9 aprilie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 8 aprilie 2024
 
 
 
Controale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiștii Postului de poliţie Bisoca
 
În data de 8 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Bisoca au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul transportului de material lemnos.
În cadrul activității, polițiștii au depistat în Pleşi, doi şoferi din Vrancea, în timp ce transportau cu autoutilitarele peste 29 de metri cubi de material lemnos din specia pin silvestru.
 Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că există avizele de însoţire prezintă neconcordanţe între datele scriptice şi cele faptice, din punct de vedere cantitativ.
Operatorul economic emitent al avizelor a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice și s-a dispus confiscarea lemnului transportat în afara cadrului legal.
 
 
  •  
 
 
Acţiuni preventive ale polițiștilor de la Siguranță Școlară 
 
În ziua de 4 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au deplasat la Școala Gimnazială „Dumitru I. Ionescu” Calvini și la Școala Gimnazială Viperești, unde au fost susținute activități preventive.
Activităţile au avut drept scop prevenirea faptelor comise cu violență, prevenirea adoptării comportamentului infracțional, a abandonului și absenteismului școlar.
Au fost abordate aspecte referitoare la cunoașterea formelor de violență, a factorilor ce determină adoptarea compertamentelor violente, precum și însușirea unor măsuri de autoprotecție.
În încheierea activităților desfășurate, poliţiştii i-au provocat la un joc inedit, intitulat  „Amprenta de bine”. Doritorii și-au putut lăsa amprenta palmelor, după ce mâinile le-au fost pictate cu o vopsea specială, pe un afiș de prezentare, care să le reamintească întâlnirea de astăzi şi lucrurile învăţate.
 
  •  
Cercetați pentru furt și furt calificat
 
*În ziua de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Postului de poliţie Vadu Pașii au identificat principalul bănuit în cazul unui furt din curtea unui imobil.
Fapta a fost sesizată în data de 17 martie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat de 38 de ani, din Vadu Pașii.
Din cercetări a reieşit că bănuitul, un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, ar fi sustras din curtea pagubitului mai mulți baloți de lucernă și obiecte de uz gospodăresc.
Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate.
În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt,  sub coordonarea parchetului, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
**La data de 8 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au identificat principalul bănuit în cazul unui furt de telefon.
Fapta a fost sesizată în data de 7 aprilie a.c., de către persoana vătămată, o minoră de 13 ani, din Buzău.
În baza semnalmentelor, poliţiştii au stabilit că principalul bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 16 ani, din Merei.
Sub pretextul că doreşte să afle ora, ar fi determinat minora să scoată telefonul mobil din buzunar, moment în care i-ar fi sustras telefonul din mână.
Prejudiciul, estimat la 1800 de lei, a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
 
 
 
 
Nereguli în trafic
 
La data de 8 aprilie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 194 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 17 permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 44 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar 7 dintre aceştia au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Cu cea mai mare viteză158 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui șofer de 44 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.
Alte 10 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului și pentru neacordarea priorității de trecere a pietonilor sau a autovehicuelor ce aveau acest drept.
26 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor care nu au purtat centura de siguranță, 25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate șoferilor ce s-au urcat la volanul unor autovehicule neconforme din punct de vedere tehnic şi 36 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicaţi pietonii și bicicliștii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 40 de participanți la trafic din aceste categorii au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 62.000 de lei.
Poliţiştii au efectuat peste 210 testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 4 situații.
În cazul a doi șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că acesta s-a ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor doi șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 52 ani, din Calvini, ce a fost depistat de patrula Secției de poliție rurală Cislău, în timp ce conducea autovehiculul pe DJ102 B, în Calvini.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea parchetului.
           
 
POLIȚIA REAMINTEȘTE
 
Pentru siguranța dumneavoastră, dar și a permisului dumneavoastră, nu vă certați cu pedala de accelerație! Totodată, nu uitați că șofatul și alcoolul sunt incompatibile!
 
Respectați regulile de circulație!
Respectați-vă partenerii de drum!
Respectați-vă pe dumneavoastră!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii