Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea delictelor silvice

ro

04 Oct, 2023 13:49 614 Marime text
Acțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea delictelor silvice
 
La data de 3 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bisoca au acționat pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice și a faptelor asociate din tăierea arborilor, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialelor lemnoase.
În timpul acțiunii, în localitatea Bisoca, polițiștii au depistat un bărbat de 32 de ani, din Lopătari, care transporta peste 20 de metri cubi de material lemnos cu autoutilitara.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat diferenţe între cantitatea scriptică și cea faptică.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor  Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.
Polițiștii au procedat la confiscarea materialului lemnos, lemn rotund din specia molid, care a fost predat reprezentanților silvici.

Reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție
 
Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cochirleanca au reținut ieri, 3 octombrie, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Poșta Câlnău, pentru nerespectarea ordinului de protecție emis de Judecătoria Râmnicu Sărat.
Polițiștii au fost sesizați de către o tânără de 22 de ani, din Cochirleanca referitor la faptul că, în perioada august-septembrie a.c., concubinul său ar fi încălcat prevederile ordinului de protecție, deplasându-se la locuința acesteia.
Pe numele bărbatului de 36 de ani, Judecătoria Râmnicu Sărat a emis la data de 25 august 2023 un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta era obligat să nu intre în contact cu persoana vătămată și să nu se apropie de locuința sa.
În urma probatoriului administrat, în cursul zilei de ieri, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Nereguli din trafic sancționate de polițiști
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 53.000 de lei.
Poliţiştii au acționat ieri, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, dar şi pe raza municipiilor şi oraşelor din judeţ, pentru prevenirea principalelor cauze ale accidentelor.
Pe durata acţiunii, au fost aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale nerespectarea limitelor maxime admise de viteză, iar împotriva a 8 conducători auto s-a măsurat complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză în localitate – 186 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui tânăr de 23 de ani, din Vernești, ce rula pe DN10, în localitatea Cândești.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(6), pentru neportul centurii de siguranţă (25), dar şi pentru alte abateri în trafic (23).
Poliţiştii au mai reţinut alte 6 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere celor care aveau acest drept.
De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Recomandări pentru siguranța copilului ca pasager în mijloacele de transport în comun!

Nu toţi copiii ajung la școală mergând pe jos. Unii elevi folosesc mijloacele de transport în comun sau sunt aduși la școală de părinţi sau de însoţitori. Atunci când circulă cu autobuzul, aceştia trebuie să știe că:
- În stație trebuie să aștepte liniștit sosirea mijlocului de transport! Alergatul și împinsul se pot sfârși cu un accident.
- Trebuie păstrată o distanță de siguranță față de marginea carosabilului!
- Atunci când autobuzul sosește în stație, trebuie să aștepte până când acesta se oprește definitiv! De-abia atunci se poate apropia și urca în el.
- În mijlocul de transport, trebuie să se urce în mod civilizat – elevii nu trebuie să se împingă unii pe alții! Trebuie să ocupe în liniște un loc: nu se aleargă și nu se țipă!
- Dacă autobuzul a sosit deja în stație – mai bine să-l piardă decât să fugă după acesta alergând pe carosabil, fără a respecta regulile de bază ale siguranței. Trebuie păstrată grija la coborârea din mijlocul de transport. Nu trebuie să sară pe scări; este bine ca elevul să se țină de bara ajutătoare. Trebuie să aibă grijă în special iarna, când este alunecos.
- Nu are voie să treacă direct prin fața sau prin spatele vehiculului, pentru că nu este vizibil pentru șoferul respectivului vehicul. Este interzisă intrarea pe carosabil prin fața sau spatele autobuzului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii