Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Activități desfășurate de polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității

ro

30 Aug, 2023 16:01 499 Marime text
Nr. 286 din 30 august 2023
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 29 august 2023
           
 
Activități desfășurate de polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității
 
În perioada 28-29 a.c august, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri din cadrul proiectului „Dincolo de aparențe”.
Activitățile s-au adresat cursanţilor mai multor şcoli de şoferi. Astfel, viitorii șoferi au fost informați cu privire la noile reglementări existente în curpinsul Legii 213/2023 și au primit recomandări preventive despre conduita regulamentară atunci când se află la volan pentru a nu genera situații negative în trafic.
Totodată, beneficiarilor le-au fost explicate formele de cyberbullying și de violare a vieții private, consecințele acestora, dar și măsurile pe care le pot adopta pentru prevenirea victimizării.
De asemenea, cursanţii au fost informați de către polițiști, în ceea ce privește utilizarea site-urilor clonă a instituțiilor bancare, campaniile agresive de phishing care utilizează în mod fraudulos imaginea persoanelor publice sau proliferarea posibilității extrem de facile de accesare instantă a unui credit, în vederea convingerii populației să acceseze site-uri malițioase și introducerea datelor personale ori de efectuare a plăților online.
La activități au luat parte apoximativ 90 de beneficiari.
 
  •  
 
Bănuit de furt  identificat de poliţiştii
 
          În ziua de 29 august a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul Postului de poliție Florica, au fost identificați principalii bănuiți în cazul unui furt – doi bărbați în vârstă de 30 de ani și 22 de ani, ambii din Prahova.
          Fapta a fost sesizată în ziua de 27 august a.c. de către persoana vătămată, o femeie în vârstă de 62 de ani, din Florica.
Din cercetări a reieşit că bănuiții ar fi sustras mai multe produse de componență feroasă, depozitate în curtea locuinţei persoanei vătămate.
Prejudiciul a fost recuperat de către polițiști în totalitate și predat persoanei vătămatăte.
          În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
  •  
Scos din trafic la timp de către polițiștii rutieri/Bărbat reținut după ce a fost depistat conducând având permisul anulat și o alcoolemie de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat
În ziua de 29 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au depistat un râmnicean, în vârstă de 33 de ani, pe Șoseaua Brăilei, în municipul Râmnicu Sărat, în timp ce conducea un autoturism.
În urma verificărilor în bazele de date a reieşit că șoferul avea permisul anulat. De asemenea, bărbatul emana halenă alcoolică și polițiștii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Față de râmnicean a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul având permisul de conducere anulat.
Totodată, a fost întocmit dosar penal proprietarului autoturismului, un bărbat în vârstă de 79 de ani, din Râmnicu Sărat, pentru săvârșirea infracțiunii de încredințarea unui autovehicul spre conducere unei persoane care are dreptul de a conduce anulat și aflată sub influența băuturilor alcoolice.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
  •  
 
Abateri în trafic / Poliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice
 
În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, context în care au aplicat 102 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 39.000 de lei.
Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 60 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 6 dintre ei au predat permisele pentru 90, respectiv 120 de zile.
Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(12), dar şi pentru alte abateri în trafic(20).
Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conduere pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului.
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 14 bicicliști care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să circule pe drumurile publice.
Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În acest caz, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Cislău, a fost depistat la volanul autovehiculului în localitatea de domiciliu. Tânărul emana halenă alcoolică, iar etilotestul a indicat în cazul său 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă șoferul a refuzat deplasarea la spital pentru recoltarea de probe biologice.
 
 
                           Recomandări în atenţia conducătorilor auto:
 
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţăvă poate salva viaţa în caz de accident;
  • Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii