Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:44 07 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Comunicat de presă -20.05.2022

ro

20 May, 2022 14:55 383 Marime text
Nr. 63.227 din 20.05.2022
 
ACȚIUNI  DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.
 
Ieri, 19 mai a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, au fost organizate și desfășurate 14  acțiuni și s-a intervenit la 28 de evenimente, 19 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.180 de lei.
Totodată, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 4 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
 
 
Exemplu:

Ieri, în intervalul orar 10:00-12:00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Făurei, au desfășurat pe raza de competență o acțiune preventivă pentru verificarea respectării normelor legale referitoare la transportul și comercializarea materialului lemnos.
 
În urma activităților au fost legitimate și controlate mai multe persoane și vehicule.
 
Totodată, polițiștii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.300 de lei, dintre care 1 conform Legii nr. 171/2010 privind privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și 1 la alte acte normative.
 
Astfel, polițiștii au depistat pe raza localității Surdila-Găiseanca, un bărbat din județul Vrancea, în timp ce conducea o autoutilitară ce transporta material lemnos fără documente de proveniență.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar cantitatea de lemn a fost confiscată .
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii