Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Comunicat de presă - 08.06.2023

ro

08 Jun, 2023 15:04 882 Marime textACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.
 
Ieri 7 iunie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
                                                   
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, au fost organizate și desfășurate 10 acțiuni și s-a intervenit la 29 de evenimente, 24 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.
 
Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 3 permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare.
 
 
 
  •  
 
Ieri, în intervalul orar 19:30-21:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune tip BLITZ pe raza municipiului, în zona Vidin-Brăilița și pe DJ 221, în localitatea Vădeni, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru indisciplina bicicliștilor, 8 pentru indisciplina pietonală și 3 pentru alte baateri, conform O.U.G. 195/2002, fiind efectuate 20 de testări alcoolscopice.
 
În jurul orei 20:00, polițiștii au oprit un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din Brăila, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Bulevardul Dorobanților.
În urma controlului efectuat polițiștii au constatat că acesta nu are bicicleta echipată corespunzător (nu era echipată cu lumină albă în față și lumină roșie în spate, nu era dotată cu sistem de frânare eficient și nici claxon), nu are asupra sa actul de identitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.160 de lei conform prevederilorO.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
RECOMANDĂRI PENTRU BICICLIȘTI:
 
Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
Traversați strada pe trecerea de pietoni, pe lângă bicicletă, după ce v-ați asigurat!
Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare alba sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
Poliţia Română susţine mişcarea în aer liber şi urează bicicliştilor călătorii plăcute, în siguranţă!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii