Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Urmărit internațional depistat de polițiștii de investigații criminale

ro

14 Jul, 2023 11:50 548 Marime text
Nr. 230 din 13 iulie 2023
                                                                                 
 
BULETIN DE PRESĂ

Urmărit internațional depistat de polițiștii de investigații criminale
 
            La data de 12 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Bacău - Compartimentul Urmăriri au depistat în orașul Comănești, un bărbat, de 35 de ani, cetățean german, care figura în bazele de date ca urmărit la nivel internațional.
          Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare de către autoritățile din Germania, fiind cercetat pentru săvârşirea a 66 de infracţiuni, printre care fraudă, vătămare corporală gravă, lovire sau alte violențe, amenințare, abuz de încredere, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, șantaj, înșelăciune, infracțiuni la regimul rutier, fapte ce ar fi fost comise pe teritoriul Germaniei.
          Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          În continuare, sunt efectuate demersurile necesare declanșării procedurii de predare a bărbatului către autoritățile germane.
           
Depistat de polițiști conducând sub influența alcoolului și cu permisul suspendat
 
La data de 12 iulie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Buhuși au depistat în flagrant delict, un bărbat de 45 de ani, din orașul Buhuși, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai din localitate aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul figura cu permisul de conducere suspendat.
            Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și având dreptul de a conduce suspendat.
 
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu
 
         La data de 13 iulie a.c., în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Moinești au depistat în flagrant delict un tânăr, de 25 de ani, din comuna Pârjol în timp ce încălca măsurile dispuse prin ordin de protecție privizoriu.
          Polițiștii aflați în serviciul de patrulare în comuna Pîrjol s-au deplasat la domiciliul unui tânăr, de 25 de ani, din localitate, pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa la data de 12 iulie a.c.
          La fața locului, polițiștii l-au depistat pe tânărul în cauză agresându-l pe tatăl lui de 53 de ani, totodată încălcând măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu care îi interziceau să se apropie la mai puțin de 50 de metri de tatăl său și domiciliul acestuia.
          În urma probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 25 de ani pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          La data de 13 iulie a.c. cel în cauză a fost prezentat în fața instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
          Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie și violenţă în familie.
 
 
 
                                                                                                  ÎNTOCMIT
                                                                                           Ag. șef adj. de poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii