Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:40 21 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 19.05.2021

ro

19 May, 2021 12:27 470 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Urmărit internaţional, depistat de poliţiştii de investigaţii criminale
 
Poliţiştii băcăuani au reţinut un bărbat de 37 de ani, din judeţul Neamţ, dat în urmărire internaţională.
   
La data de 18 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul Postului de Poliţie Bereşti-Bistriţa au reţinut un bărbat, de 37 de ani, care era dat în urmărire internaţională.
Măsura urmăririi internaţionale a fost instituită la solicitarea autorităţilor ungare întrucât bărbatul se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, pentru comiterea unor infracţiuni contra patrimoniului.
        Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bacău iar în continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile ungare.
  
 Şi-a lăsat cabalina şi atelajul hipo nesupravegheate
 
        La data de 18 mai a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii din Moineşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un localnic de 58 de ani, despre faptul că nu şi-a mai găsit un cal şi căruţa pe care le lăsase nesupravegheate lângă locuinţa sa, în ziua anterioară.
        La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, care au stabilit că la data de 17 mai a.c., în jurul orei 12.00, bărbatul ar fi lăsat nesupravegheată o cabalină care se afla înhămată la căruţă, în apropierea locuinţei sale, fără a fi priponită, iar ulterior a constatat lipsa acestora. Acesta a procedat la căutarea cabalinei şi a căruţei, însă fără niciun rezultat, iar la data de 18 mai a.c. s-a hotarât să apeleze la ajutorul autorităţilor.
        În urma verificărilor efectuate în împrejurimile locuinţei păgubitului, la o distanţă de aproximativ 700 metri, într-un şanţ, au fost identificate atelajul hipo şi cabalina în cauză, acestea fiind restituite proprietarului.
 

Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe izlaz, pe câmp sau în alte locuri.
Nu amplasaţi grajduri, adăposturi, stâne la distanţe mari de localităţi, fără să fie păzite de cel puţin doi paznici, dotaţi cu telefoane mobile şi instruiţi cum să acţioneze în caz de urgenţă.
  
Acţiunile preventive ale polițiștilor băcăuani pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfăşurate în ultimele 24 de ore
 
La data de 18 mai a.c., polițiștii au intervenit la 98 de evenimente, dintre care 94 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 şi au organizat 6 acţiuni.
Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 234 de sancțiuni, pentru încălcarea prevederilor privind ordinea și liniștea publică, pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite sau încălcarea normelor rutiere.
Cele mai multe amenzi, au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, potrivit O.U.G nr. 195/2002.
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale se ridică la 71.000 de lei.
De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
                                                                                               Păduraru Cătălina
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii