Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău - Buletin de presă - 28.12.2021

ro

28 Dec, 2021 15:41 1003 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști
 
 
          La data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 06:00, în timp ce executa serviciul de patrulare pe DN12B, în oraşul Slănic Moldova, o patrulă de siguraţă publică a procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe direcţia Slănic Moldova către Târgu Ocna.
         La volanul autoturismului se afla un tânăr de 20 de ani, din Târgu- Ocna, care a prezentat polițiștilor dovada înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulaţie, constatându-se că are dreptul de a conduce vehicule suspendat.
         Totodată s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest ocazie cu care s-a constatat faptul că avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.
         La data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 00.45, patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Slănic Moldova, în timp ce executau serviciul de patrulare pe DN12B pe strada Nicolae Bălcescu, au depistat un bărbat de 36 de ani, din comuna Târgu-Trotuş, care conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
         Bărbatul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
  •  
Mesaje preventive de la polițiști
 
           Având în vedere că în această perioadă cetăţenii sunt preocupaţi de pregătirea pentru sărbători, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău adresează cetățenilor o serie de recomandări preventive:
 
  • În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră!
 - Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
 - Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice !
  • La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!
  • Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!
  • În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun!
  • Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!
  • În tren, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
- Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
- Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!
- Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!
- Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!
- Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!
 
            Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.
 
          Recomandăm tuturor cetăţenilor să sesizeze deîndată poliţia prin 112 atunci când viaţa, sănătatea, siguranţa bunurilor lor sau ale altora sunt puse în pericol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii