Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Activități de informare și conștientizare a cetățenilor

ro

25 Oct, 2023 14:26 434 Marime text
 Nr. 357 din 25 octombrie 2023
                                                                                       
 
 
ACTIVITĂȚI DE INFORMARE
DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII BĂCĂUANI!
 
 
Polițiști ai Serviciului Rutier Bacău și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au continuat și în această perioadă activitățile de informare și conștientizare a cetățenilor, nu doar în rândul conducătorilor auto, ci și în unitățile școlare din județul Bacău, în rândul elevilor de liceu din anii terminali, cu privire la riscurile asociate consumului de droguri și a conducerii sub influența alcoolului.
În cadrul activităților desfășurate adresate elevilor Liceului Tehnologic ”Petru Rareș” Bacău, Colegiului Economic ”Ion Ghica” Bacău și Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” Bacău, politiștii au supus discuției modificările legislative în materie penală, reguli de circulație rutieră în calitate de pieton, biciclist, motociclist, conducăror de moped sau trotinetă electrică, dar și de conducător auto.
 Celor peste 170 de elevi, polițiștii le-au explicat și faptul că, dacă un conducator auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
În cadrul activităților desfașurate, polițiștii promovează și spotul video al campaniei de informare a cetățenilor referitoare la noile modificări ale Codului Penal.
 
REAMINTIM CONDUCĂTORILOR AUTO URMĂTOARELE:
 
La data de 13 iulie a.c., a intrat în vigoare Legea nr. 213/2023 pentru completarea art.91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.
Potrivit noii reglementări, nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere în cazul unui accident de circulație care a avut ca rezultat uciderea uneia sau mai multor persoane, iar persoana care a provocat accidentul se află într-una dintre următoarele situații:
  • nu deținea permis de conducere;
  • deținea un permis de conducere necorespunzător categoriei din care făcea parte vehiculul respectiv ori permisul i-a fost retras sau anulat ori exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau nu avea dreptul de a conduce autovehicule;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere având o imbibație alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge;
  • a condus un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
 
 



                                                                                         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii