Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

ro

03 Jul, 2023 11:56 570 Marime text
                                                                  Nr. 216 din 03 iulie 2023
                                                                                              
 
 
                                                                         
REZULTATELE ACȚIUNILOR DIN WEEKEND
 
În perioada 30 iunie - 02 iulie a.c., în județul Bacău au fost organizate 24 de acțiuni în sistem integrat pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi identificarea bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.
 
În zilele de 30 iunie, 01 iulie și 02 iulie a.c., peste 500 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, de la arme, explozivi și substanțe periculoase, economic, luptători pentru acțiuni speciale, combaterea criminalității organizate, imigrări, transporturi, de la compartimentul analiza și prevenirea criminalității, împreună cu peste 350 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău au acționat în sistem integrat, în județul Bacău, pentru prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii şi a bunurilor produs al infracțiunilor, precum şi a persoanelor care încalcă prevederile legale.
          Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Bacău.
          De asemenea, la acțiuni au participat și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Bacău, Agenției Naționale Antidrog – Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău, Direcției de Sănătate Publice Bacău.
          În urma activităților au fost legitimate peste 1.800 de persoane, au fost controlate peste 700 de autovehicule, au fost efectuate peste 650 de testări cu aparatele alcooltest și 31 de testări cu dispozitivele drug test.
          Forțele de ordine au aplicat 495 sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 219.000 de lei, dintre care: 295 la regimul circulației rutiere, 136 conform Legii 61/1991, 64 conform altor acte normative, au fost reținute 30 permise de conducere și 20 certificate de înmatriculare, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 9.000 de lei.
          Polițiștii au constatat 9 infracțiuni, au depistat 2 urmăriți la nivel internațional și un urmărit la nivel național.
 
Exemple:
 
  • Polițiștii moineșteni au depistat în incinta unei societăți comerciale de pe raza comunei Scorțeni, un tânăr, de 22 de ani, din localitate, asupra căruia a fost găsită o substanță vegetală uscată, sub formă de muguri, ce emana miros specific substanțelor cu efect psihotrop.
Substanța identificată a fost ridicată în vederea înaintării către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Bacău.
 
  • Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 35 de ani, din comuna Livezi care conducea un autoturism pe raza localității Mănăstirea Cașin, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit faptul că,  plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturismul condus de cel în cauză sunt atribuite altui vehicul.
În urma administrării probelor, polițiștii au dispus măsura reținerii pe bază de ordonanță pentru 24 de ore a bărbatului de 35 de ani, acesta fiind introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.
 
  • În intervalul 30 iunie – 03 iulie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au executat 11 controale de specialitate, la obiectivele de tip cluburi, baruri și amenajări în aer liber. 
          În urma acțiunilor de control au fost constatate 35 de nereguli, sancționate contravențional astfel: 21 de  avertismente și 14 amenzi în cuantum de 45.000 de lei. 
          Printre neregulile constatate se numără funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu și exploatarea instalației electrice cu deficiențe. 
          Acțiunile de control la obiectivele cu aglomerări de persoane vor continua pe întreaga perioada a sezonului estival.
                                                                                                     
 
 
                                                                                                       Întocmit,
                                                                                         Agent șef adjunct de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii