Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

ro

25 May, 2023 16:39 782 Marime text
Nr. 327 din 25 mai 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Activități preventive în cadrul ,,Săptămânii prevenirii criminalității”
 
 
În ziua de 24 mai a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități care se subscriu celor planificate în ,,Săptămâna prevenirii criminalității”, și au fost prezenți în parcurile, stațiile de autobuz, piețele și locurile aglomerate din municipiul Pitești, unde au transmis sfaturi cetățenilor despre cum se pot proteja să nu devină victime ale infracțiunilor contra patrimoniului.
Activitățile au constat în discuții preventive cu cetățenii și distribuirea de broșuri și flyere cu mesaje preventive. Oamenii au fost sfătuiți să nu păstreze în casă sume importante de bani și să nu divulge altor persoane ce bunuri de valoare dețin. De asemenea, când pleacă de acasă, chiar și pentru perioade scurte de timp, să încuie ușa și să închidă ferestrele; să apeleze doar la firme autorizate, în cazul lucrărilor de întreținere/reparații și să nu anunțe pe rețelele de socializare plecările de acasă.
Polițiștii au informat, cu această ocazie, un număr de 120 de adulți și 25 de minori.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore a.c., polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 17 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bld. Frații Golești din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 107 km/h, într-o zonă în care limita legală de viteză este de 50 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind corculația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Sancționat contravențional pentru conducere agresivă
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 20 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN 65B, adoptând un comportament agresiv în trafic, prin reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida alți conducători auto.
Ca urmare a celor constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 25 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 74 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Basarabiei din Pitești, în timp ce de afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii