Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conduceau cu viteză excesivă

ro

11 Jul, 2023 14:37 578 Marime text
Nr. 444 din 11 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 37 de filtre.
Au fost legitimate 928 de persoane, au fost verificate 692 de autoturisme și au fost efectuate 182 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei, dintre care 347 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 39 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 17 de permise de conducere, dintre care 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru alcool, și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 10 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat peste 100 de persoane și au verificat peste 50 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai mulți agenți de pază, precum și 11 obiective ale unor societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.565 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 17, în valoare de 2.300 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială și 52, în valoare de 8.265 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind continuate și activitățile de informare şi prevenire desfășurate cu persoane vârstnice, referitor la infracţiuni de furt din locuinţă şi înşelăciune (comise prin metode cunoscute sub denumiri ca ,,Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Ghicit”).
 
  •  
 
Activități preventive cu copii
 
 
În ziua de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu jandarmi argeșeni și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Muzeul Golești de pe raza orașului Ștefănești.
Activitatea s-a desfășurat în baza Campaniei naționale pentru prevenirea cyberbullyingului, având ca scop conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor asociate fenomenului de cyberbullying, pentru a preveni victimizarea minorilor.
Polițiștii au purtat discuții cu copiii și însoțitorii acestora, fiind transmise aspecte ce pot reprezenta elemente constitutive ale infracțiunii de violare a vieții private.
De asemenea, au fost abordate subiecte referitoare la comportamentul celor mici și relația cu adulții, precum și efectele substanțelor ce creează dependență, cum sunt alcoolul și substanțele cu efect psihoactiv.
La activități au participat 16 minori și 8 adulți.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în prima zi a săptămânii în curs, au fost aplicate peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retras 12 certificate e înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 57 de ani, din Ghimbav, județul Brașov, care conducea un autoturism pe str. Calea Câmpulung din Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o femeie de 40 de ani, din oraș Bolintin-Vale, județul Giurgiu, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, femeia în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., aproape de miezul nopții, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au depistat un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, care conducea un autoturism pe str. Șoseaua Pitești din comuna Slobozia, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Reținut de polițiști pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
 
În seara zilei de 10 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană care se deplasa pe str. Negru Vodă din municipiul Pitești a fost lovită de un bărbat.
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești s-au deplasat cu operativitate la locul indicat, unde, după identificarea victimei și stabilirea aspectelor preliminare, au depistat în apropiere un bărbat, bănuit de săvârșirea agresiunii.
Bărbatul în cauză, de 40 de ani, din Pitești, nu a cooperat și nu s-a supus solicitărilor polițiștilor, condiții care au impus încătușarea acestuia, în vederea conducerii la sediul poliției, pentru cercetări.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
În urma administrării de probatoriu, de către polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, în noaptea de 10 spre 11 iulie a.c., bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri prevenitive.
De asemenea, cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii