Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Conducea cu viteză excesivă

ro

17 Nov, 2023 14:06 469 Marime text
Nr. 742 din 17 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 783 de persoane, au fost verificate 581 de autoturisme și au fost efectuate 278 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 303 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 71.000 de lei, dintre care 252 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 10 permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.590 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 6, în valoare de 500 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 40, în valoare de 6.090 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind depistate două femei, de 23, respectiv 29 de ani, care atrageau persoane în vederea practicarii de raporturi sexuale, spre a obține foloase materiale. Acestea au fost sancționate contravențional, conform Legii 61/1991R.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 16 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.072 de lei și au reținut 4 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
 
 
Exemplu:
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș  au depistat o tânără, de 23 de ani, din Mioveni, care conducea un motociclu, pe DN 73 – Micești, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 155 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Au ieșit pozitiv la testarea cu Drugtestul
 
 
În ziua de 16 noiembrie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un tânăr, de 25 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe strada Depozitelor, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, tânărul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 335 și 336 din Codul Penal, .
 
  •  
 
În noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 30 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Pitești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
 
În noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un tânăr, de 20 de ani, din Budeasa, care conducea un autoturism pe strada Calea București din Pitești, existând suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv, iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultând indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unei substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără permis de conducere și refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 06 august 2022, în jurul orei 19:00, un bărbat de 56 de ani, din Boteni, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un moped neînmatriculat, pe raza localității de domiciliu.
De asemenea, cel în cauză nu poseda permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, faptă prev. de art. 273 din Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal al României.
 Din cercetări s-a stabilit că, în lunile august și septembrie 2018, un bărbat de 44 de ani, din Dâmbovița, în calitate de administrator al unei firme, cu ocazia declarării operațiunilor de import a cinci autovehicule,  ar fi prezentat, angajaților Biroului Vamal de Interior Argeș, mai multe înscrisuri neconforme cu realitatea, în care erau stipulate prețuri mai mici decât achiziția reală, fapte ce au avut drept consecință sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată, cât și a unor taxe vamale.
Pprejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum de 42.431de lei.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii