Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice

ro

06 Jul, 2023 15:46 645 Marime text
Nr. 433 din 06 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 05 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat  și au reținut un bărbat, de 27 de ani, din județul Teleorman.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 07 iunie 2021, bărbatul ar fi sustras o servietă dintr-un autoturism, parcat în localitatea Lunca Corbului, faptă înregistrată, inițial, cu autor necunoscut.
În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificat bărbatul bănuit de săvârșirea faptei și a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.
Ulterior, după administrarea probatoriului, acesta a  fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 10 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua de 05 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
Au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 11.440 de lei, și au fost reținute 2 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză și pentru alcool.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice
 
 
În ziua de 05 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 264 de persoane și au verificat 123 de autovehicule. Totodată, au fost verificați, cu privire la modul de executare a serviciului de pază, mai mulți agenți de pază.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 97 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.490 de lei, dintre care 27, în valoare de 6.400 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 70, în valoare de 6.090 de lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de amenințare.
Din cercetări s-a stabilit că, în luna februarie a.c., un minor de 15 ani, din Pitești ar fi proferat amenințări cu acte de violență față de un alt minor, trimițând și mesaje audio de amenințare printr-o aplicație de socializare, dar și deplasându-se la locuința acestuia, având asupra sa obiecte periculoase, aspecte care au creat o stare de temere persoanei vătămate.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii