Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

ro

02 Nov, 2023 15:46 582 Marime text
Nr. 702 din 02 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 847 de persoane, au fost verificate 649 de autoturisme și au fost efectuate 255 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 335 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 76.000 de lei, dintre care 335 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 34 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 32 de permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.120 de lei, fiind reținute patru permise de conducere și retrase șase certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 12, în valoare de 2.700 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 61, în valoare de 8.420  de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
Totodată, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Exemple:
 
Sancționați pentru că nu au respectat culoarea roșie a semaforului electric
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 43 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe bulevardul Nicolae Bălcescu, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat o femeie, de 27 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe bulevardul Petrochimiștilor, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
De asemenea, din verificări s-a stabilit faptul că autoturismul avea valabilitatea poliței de asigurare de răspundere civilă auto expirată.
Ca urmare a abaterilor constatate, femeia a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și Legii 132/2017, fiind reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile și retrase certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.250 de lei și au reținut 6 permise de conducere.
 
Exemple:
 
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN73 - Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DN73 - Țițești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 de km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat, de 51 de ani, din Lerești, care conducea un autoturism pe DN73 - Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Rezultat pozitiv în urma testării cu aparatul Drugtest
 
 
În noaptea de 01 spre 02 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Nicolae Dobrin din Pitești, au efectuat semnal regulamentar de oprire, din mers, unui autoturism, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.
Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, autoturismul în cauză, fiind găsit abandonat și fără plăcuțele de înmatriculare, pe un teren viran din zona Bănănăi.
Ulterior, în zonă a fost depistat și conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, din Drăganu, care a fost condus la sediul poliției.
Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool, însă, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența unor substanțe psihoactive, conform art. 336, alin.2 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de a conduce.
 
  •  
 
Cercetări finalizate
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 28 ianuarie 2023, în jurul orei 18:00, un bărbat de 55 de ani, din Bălilești, a fost depistat, în trafic, de către polițiști, conducând un autoturism, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge, iar prin analize de specialitate s-a stabilit că valoarea alcoolemiei depășea limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
La data de 01 noiembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de ,,pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală,  precum și de braconaj piscicol,,producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament,,.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 23 aprilie 2021, trei bărbați, de 27, respectiv 47 de ani, din Pitești și de 24 de ani, din București, au fost depistați de polițiști, în timp ce pescuiau cu două plase monofilamnet tip ,,setcă”, în lacul de acumulare Golești.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
         
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii