Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă

ro

10 Sep, 2023 16:42 574 Marime text
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
În zilele de 08 și 09 saeptembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cele 48 de ore, polițiștii de ordine publică piteșteni au legitimat peste 500 de persoane, au verificat aproximativ 250 de autovehicule, precum și aproximativ 30 de agenți de pază. Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 214 sancțiuni contravenționale, în valoare de 32.685 de lei, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
Dintre  sancțiunile aplicate, 155, cu o valoare de 16.385 de lei, au ca urmare a unor abateri privind circulația pe drumurile publice și 59, cu o valoare de 16.300 de lei, au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la societățile comerciale cu actiuvitate pe timpul nopții legislației privind comercializarea produselor din alcool și tutun către minori. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în zilele de vineri și sâmbătă, polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 48 de permise de conducere și au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost aplicate 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 91.025 de lei.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
Acțiuni ale polițiștilor și specialiștilor RAR
 
În seara zilei de 08 septembrie a.c, politiștii Biroului Rutier Pitești, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român - Argeș, au acționat în trafic, pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere ce au loc pe fondul nerespectării reglementărilor privind starea tehnică a autoturismelor și motocicletelor, respectiv pentru depistarea utilizatorilor de vehicule cu modificări neomologate aduse asupra acestora.
Neregulile specifice stării tehnice au fost următoarele:
- defecțiuni de natură tehnică: 5;
- nereguli privind sistemele de evacuare și noxele: 2;
- folii neomologate:1;
- alte nereguli: 2.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.060 de lei, și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea, în urma acțiunilor desfășurate în ultimele 48 de ore de către polițiștii Biroului Rutier Pitești, au fost aplicate 159 de sancțiuni contraventionale, în valoare de 13.485 de lei, fiind retrase9 permise de conducere și reținute 5 certificate de înmatriculare.
                                                                                               
Conduceau cu viteză excesivă
 
În ziua de 08 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr de 18 ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe bld. Republicii din municipiul Pitești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu 110 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
În ziua de 08 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 67 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comu nei Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
  
Depistați conducând sub influența drogurilor
 
În ziua de 08 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Sertviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 28 de ani, din comuna Hârsești, care conducea un autoturism pe D.N. 65, pe raza comunei Lunca Corbului, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de laborator a substanței a cărei prezență a fost detectată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce al conducătorului auto a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
În ziua de 09 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Sertviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 33 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Războieni, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, iar în urma testării cu aparatul DrugTest a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de laborator a substanței a cărei prezență a fost detectată.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin. 2 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
  
Depistațide polițiști în timp ce conduceau sub influența alcoolului
 
În noaptea de 08 spre 09 septembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat o femeie de 39 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe bld. Egalității din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cea în cauză a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
În noaptea de 08 spre 09 septembrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Stâlpeni, care conducea un autoturism pe str Uzinei din Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
În ziua de 09 septembrie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni, care desfășurau activități în cadrul unei acțiuni, au depistat un bărbat de 40 de ani, din Leordeni, care conducea un autoturiosm pe DN 7, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
  
Conducea un autoturism neînmatriculat, cu plăcuțe cu număr ale altui autovehicul
 
În ziua de 08 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 30 de ani, din Hârtiești, care conducea un autoturism pe DN 73, autovehiculul în cauză având montate plăcuțe cu un număr de înmatriculare emis de autoritățile germane.
Din verificările efectuate a rezultat că numărul de înmatriculare în cauză era atribuit unui alt autovehicul, iar autovehiculul condus de persoana în cauză figura ca radiat din circulație din luna iunie 2023, având înmatriculare în Bulgaria.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, alin. 1 și 2 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care faptele au fost săvârșite.
 
Depistat conducând deși avea dreptul de a conduce suspendat
 
În ziua de 09 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Leordeni,care desfășurau activități în cadrul unei acțiuni, au depistat un bărbat de 42 de ani, din Căteasca, care conducea un autoturism ce tracta o remorcă, pe DJ 702G, pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
Conducea fără drept
 
În ziua de 08 septembrie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Domnești,care desfășurau activități în cadrul unei acțiuni,au depistatun bărbat de 67 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe DN 736C, pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.
în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii