Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Violență în familie

ro

11 Jul, 2023 12:42 564 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Violență în familie
 
            Polițiștii orașului Curtici au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui bărbat de 70 de ani, din localitate, care, pe fondul unor tulburări, și-ar fi lovit soția.
            Bărbatul este cercetat penal pentru violență în familie.
 
  •  
Autoaccidentare, la Milova
           
Polițiștii orașului Lipova au fost sesizați, în după-amiaza zilei de 10 iulie a.c., despre un eveniment rutier, în localitatea Milova.
            Din primele cercetări, s-a stabilit că un bărbat de 55 de ani, din Conop, în timp ce conducea un moped pe D.C. 70, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi căzut în șanțul de beton din fața unui imobil. În urma accidentului, bărbatul a fost rănit ușor, fiind transportat la spital pentru avaluarea stării sale.
            În urma verificărilor efectuate, a reieșit că mopedul nu este înmatriculat, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
 
  •  
Acțiuni preventive, la Sântana și Chișineu-Criș
           
Polițiștii orașelor Sîntana și Chișineu-Criș au desfășurat, în dimineața zilei de 10 iulie a.c., câte o acțiune preventivă având ca scop reducerea riscului rutier, pe raza de competență.
În Sântana, au fost legitimate 25 de persoane și verificate 20 de vehicule, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.900 de lei. Polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.
Polițiștii orașului Chișine-Criș au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 18.100 de lei. În urma testării cu aparatul alcooltest a 70 de conducători de vehicule, au fost reținute 4 permise de conducere (toate pentru conducere sub influența alcoolului – valoare de până 0,39 mg./l. alcool pur în aerul expirat), iar pentru nereguli tehnice au fost retrase 2 certificate de înmatriculare. Polițiștii au verificat 79 de vehicule și legitimat 118 persoane, dintre care 8 au fost conduse la sediul poliției pentru clarificări și amprentate de polițiștii criminaliști.
Aceste activități au caracter permanent și se vor desfășura pe toată perioada sezonului estival, atât în municipiu cât și în județ.
 
  •  
           
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 58.600 de lei, din care 53 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
 
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii