Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Cercetat pentru 11 furturi din auto

ro

15 Nov, 2023 15:28 588 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Cercetat pentru 11 furturi din auto
            Polițiștii Biroului de poliție comunală Șiria, împreună cu cei ai orașului Pâncota, au depistat, pe raza localității Șiria, într-o sală de jocuri de noroc, un tânăr de 21 de ani, din județul Bistrița, care domiciliază fără forme legale în Șiria.
            Din probatoriul administrat, a reieșit faptul că, în perioada 12-14 noiembrie a.c., cel în cauză ar fi sustras, din mai multe autoturisme lăsate neasigurate, telefoane mobile, bani, cabluri, stick-uri și alte bunuri personale. Până în acest moment, au fost documentate 11 acte materiale de furt din autoturisme. Tânărul urma să comercializeze bunurile sustrase.
            Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.
            Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză.
 
PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO,
 POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ :
 
  • NU lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, tablete, portmonee, poșete), chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • NU lăsați la vedere (sau în torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
  • În stațiile PECO, NU lăsați autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;
  • NU lăsați geamuri deschise sau întredeschise dacă părăsiți autoturismul, chiar și pentru scurt timp;
  •  Inscripționați numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiectele ușor demontabile (casetofoane, oglinzi, baterie etc);
  • Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.
  •  
Reținut pentru infracțiuni rutiere
            În noaptea de 13/14 noiembrie a.c., polițiștii Secției 6 Rurală Beliu au fost sesizați despre un eveniment soldat exclusiv cu pagube materiale, în Tăgădău.
            Din primele cercetări la fața locului s-a constatat că un bărbat de 33 de ani, din jud. Timiș, fără permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 793/A, în localitatea Tăgădău, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un morman de lemne, în fața unui imobil. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat că bărbatul avea o îmbibație alcoolică de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice.
            În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut penbtru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judcătoriei Ineu cu propunerea luării de măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis de conducere.
  •  
Infracțiune rutieră
            Polițiștii Secției 8 Rurală Săvârșin au depistat, în ziua de 14 noiembrie a.c., un bărbat de 57 de ani, din Petriș, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 707, în localitatea Corbești. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,57 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
            În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penalăî sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 38.900 de lei, din care 41 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii