Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Infracțiuni rutiere

ro

24 Oct, 2023 12:13 468 Marime text
Nr. 100.964 din 24 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 23 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 382 de persoane și au fost verificate 238 de autovehicule.
 
Au fost constatate 160 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 29.220 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 67 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 19 infracțiuni.
 
  •  
 
Mandat executat
 
La data de 23 octombrie 2023, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj, au depistat un tânăr de 21 de ani, din Blaj, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 23 octombrie 2023, de Judecătoria Blaj.
 
Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de trei ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
 
Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.
 
  •  
 
Infracțiuni rutiere
 
La data de 23 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, de 46 de ani, din comuna Câlnic, județul Alba, care conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
În urma testării bărbatului, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autoturismul pe care îl conducea bărbatul, era radiat din circulație, având montate plăcuțele de înmatriculare ale altui autoturism.
 
Pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat  și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
  •  
 
La data de 23 octombrie 2023, în jurul orei 12.40, polițiștii din Ocna Mureș, în timp ce acționau pe DN 1, în apropierea localității Unirea, au oprit, pentru control, un autoturism care era condus de un bărbat de 42 de ani, din localitatea Cisteiu de Mureș, județul Alba.   
 
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
 
  •  
 
Amplasarea radarelor în perioada 25 octombrie 2023
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii