Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Infracțiuni rutiere

ro

04 Oct, 2023 12:23 478 Marime text
Ieri, 3 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 390 de persoane și au fost verificate 225 de autovehicule.
Au fost constatate 111 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală 27.730 lei. A fost reținute, în vederea suspendării, 4 permise de conducere, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni.
Au fost efectuate 56 de testări privind consumul de alcool și droguri.
 ​
Infracțiuni rutiere
 
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 02.20, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Meteș, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, de B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
La data de 4 octombrie 2023, în jurul orei 02,30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 30 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe B-dul Revoluției 1989 din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 ​
Reținut de polițiștii din Abrud
 
La data de 3 octombrie 2023, polițiștii din Abrud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 53 de ani, din Abrud, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 2 octombrie 2023, în timp ce se afla pe o stradă din Abrud, i-ar fi sustras unui vârstnic de 87 de ani, suma de 2.000 de lei, din buzunarul pantalonilor.
Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 80 %
În cursul zilei de azi, 4 octombrie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.
 
Informații de background:
 
La data de 2 octombrie 2023, în jurul orei 15.30, un vârstnic de 87 de ani, din Abrud, a sesizat Poliția Orașului Abrud cu privire la faptul că i-a fost sustrasă suma de 2.000 de lei, în timp ce se deplasa pe o stradă din oraș.
În urma ceretărilor efectuate, polițiștii au identificat, în scurt timp, un bărbat de 53 de ani, din Abrud, ca persoană bănuită de săvârșirea faptei, asupra acestuia fiind găsită suma de 1.460 de lei precum și un telefon mobil pe care l-ar fi achiziționat, cu puțin timp în urmă, din restul sumei sustrase de la vârstnic.

Accident rutier
 
La data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 16.00, un bărbat de 29 de ani, din comuna Poiana Vadului, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș, a surprins și accidentat un bărbat de 61 de ani, din comuna Roșia Montană, care circula pe o bicicletă, în aceeași direcție de mers.
În urma accidentului, biciclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.
Atât conducătorul auto cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri. 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Amplasarea radarelor în data de 5 octombrie 2023     
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii