Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

22 Apr, 2024 11:12 251 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
22 aprilie 2024
 
Peste 4.300 situații de urgență,  gestionate de pompieri în ultimele 72 de ore
 
În acest sfârșit de săptămână (19 – 21 aprilie), pompierii militari au răspuns la 4.372 de solicitări pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național.
           
În această perioadă, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor efectuate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 3.697 de persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 506 astfel de situații. 
 
Concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 148 de incendii izbucnite pe tot teritoriul țării, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 17 accidente grave, pentru extragerea victimelor implicate în evenimentele rutiere.
 
În perioada analizată, pe durata intervențiilor desfășurate în sprijinul semenilor, datorită răspunsului eficient furnizat de către pompierii militari, 18 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pentru protecția populației, în acest sfârșit de săptămână, au fost transmise 18 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, semnalând prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Arad, Brașov, Buzău, Harghita, Mureș și Prahova.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro .
 
De asemenea, descărcați aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii