Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

18 Apr, 2024 11:13 242 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 18 aprilie
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
Echipajele de salvatori au avut o zi intensă ieri (17.04.2024), perioadă în care au gestionat peste 1.500 de situații de urgență în întreaga țară. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordarea asistenței medicale persoanelor implicate în accidente rutiere grave, până la alte tipuri de intervenții care necesitau reacția imediată a colegilor noștri.
 
În acest interval de timp, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a intervențiilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.300 persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, concomitent cu aceste misiuni, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 62 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării, iar cele de descarcerare au acționat la 6 accidente grave, pentru extragerea victimelor implicate în evenimentele rutiere.
 
Totodată, în perioada analizată, echipajele operative au acționat în 167 situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 4 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pe lângă aceste intervenții, în cursul zilei de ieri, pentru informarea populația au fost transmise 13 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, dintre care 6 privind posibilitatea producerii unor efecte ale fenomenelor hidro-meteorologice periculoase în localități din județele Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea, 6 semnalând prezența urșilor în zona București-Ilfov și în județele Brașov, Gorj, Mureș și Vâlcea, precum și 1 mesaj privind dispariția unui minor în județul Argeș.
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
 
Aflați acum cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență! Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, care este disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii