Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

09 Apr, 2024 12:02 268 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 09 aprilie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Echipajele de salvatori au avut o zi intensă ieri, asigurând intervenția la peste 1.700 de situații de urgență în întreaga țară. Aceste misiuni au implicat o gamă variată de situații, de la incendii și acordare de prim ajutor la accidente rutiere grave și alte situații care necesitau intervenție imediată.
 
Incendiile au reprezentat o parte semnificativă din totalul misiunilor, 97 de astfel de cazuri fiind gestionate de pompieri. De asemenea, echipajele SMURD au răspuns la 1.464 de solicitări pentru asigurarea asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.
 
Alături de intervențiile la incendii și acordarea primului ajutor, pompierii au intervenit și la 188 de misiuni pentru protecția comunităților și a bunurilor acestora.
 
Un alt aspect important al activității noastre este reprezentat de gestionarea a 4 accidente grave, unde echipajele de descarcerare au acționat pentru extragerea victimelor implicate în evenimentele rutiere.
 
Pe lângă aceste intervenții, pentru a informa populația despre prezența animalelor sălbatice în județele Brașov și Prahova, în cursul zilei de ieri au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.
 
Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii