Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 18 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

04 Apr, 2024 09:58 364 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 04 aprilie
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
Pompierii militari au acționat, în cursul zilei de ieri (03.04.2024), pentru gestionarea celor 1.674 solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
În perioada analizată, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor au reprezentat cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.298 persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere au acționat și pentru localizarea și lichidarea celor 148 incendii izbucnite pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 93 intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 700 ha.
 
Totodată, în ultimele 24 de ore, colegii noștri au gestionat 9 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.
 
De asemenea, în acest interval de timp, echipajele operative au acționat în 222 situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor desfășurate 11 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro. De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii