Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

20 Feb, 2024 10:55 325 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 20 februarie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
❗ peste 1.500 situații de urgență gestionate de salvatori, în ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, la nivel național, pompierii militari au intervenit cu promptitudine în 1.536 de solicitări de sprijin primite din partea populației.
 
Cea mai mare pondere a misiunilor gestionate de salvatori este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, respectiv peste 80% din totalul intervențiilor. În urma acestor solicitări, echipajele SMURD au asistat medical 1.271 persoane aflate în dificultate.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 99 incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 46 au fost înregistrate la arderile de vegetație, suprafața de teren afectată însumând peste 80ha.
 
Totodată, pompierii au gestionat 163 intervenții destinate protecției comunităților, cum ar fi căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și alte situații de urgență.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, pentru protecția populației, au fost transmise două mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice în județul Buzău.
 
Totodată, colegii noștri au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și, implicit, a cetățenilor străini veniți în România din zona de conflict.
 
**
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicației de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii