Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

15 Feb, 2024 09:56 345 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 15 februarie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Pe parcursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. În acest sens, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în peste 1.500 situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Din totalul intervențiilor, o pondere de peste 80% a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.282 de persoane aflate în dificultate.
 
În acest interval, pompierii au acționat pentru stingerea celor 69 de incendii izbucnite la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 29 de intervenții au fost înregistrate la arderile de vegetație, fiind afectate aproximativ 85ha de teren.
 
De asemenea, eforturile militarilor s-au concentrat și asupra comunităților și bunurilor acestora, sens în care, colegii noștri au acționat în 161 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, inundații, precum și în alte situații de urgență.
 
În ultimele 24 de ore, 5 persoane au fost salvate din situații critice, datorită răspunsului optim furnizat de către colegii noștri.
 
Pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de la  granița cu Ucraina și Republica Moldova și, implicit, a cetățenilor străini veniți în România.
 
Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, descărcați gratuit aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii