Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 25 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

09 Feb, 2024 11:22 293 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 09 februarie
 
48 de persoane salvate în doar 24 de ore!
 
În doar 24 de ore, datorită răspunsului eficient furnizat pe parcursul misiunilor desfășurate, militarii au salvat 48 de persoane aflate în stare critică!
 
În cursul zilei de ieri, echipajele operative au intervenit prompt la peste 1.600 de solicitări înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București–Ilfov și în județele Prahova, Mureș și Cluj.
 
Din totalul intervențiilor, o pondere de aproximativ 80% a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 1.307 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.
 
Concomitent cu aceste acțiuni, colegii noștri au gestionat 168 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce, echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 136 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.
 
Din totalul incendiilor înregistrate, 96 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), suprafața de teren afectată fiind de aproximativ 935 ha de teren.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, o atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 10 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.
 
De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii