Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

30 Jan, 2024 09:28 354 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 30 ianuarie
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În prima zi a acestei săptămâni, pompierii militari au gestionat 1.512 situații de urgență produse la nivel național.
 
Cele mai multe misiuni ale salvatorilor s-au înregistrat la acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical peste 1.300 de persoane aflate în dificultate.
 
În decursul zilei de ieri, pompierii au acționat pentru stingerea celor 57 de incendii înregistrate la nivel național, limitând astfel pagubele materiale și extinderea flăcărilor la vecinătăți.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, eforturile echipajelor operative s-au concentrat și asupra comunităților și bunurilor acestora, sens în care colegii noștri au intervenit în 154 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, precum și în alte situații de urgență.
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor tragice, trebuie să fim conștienți asupra pericolelor care ne pot afecta viața și bunurile.
 
Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință! Important este să nu ajungeți în aceste situații, iar sfatul nostru este să respectați câteva măsuri simple de prevenire a incendiilor.
 
Nu permiteți jocul copiilor cu focul, nu adormiți cu focul aprins în sobă și nu folosiți mijloace de încălzire cu improvizații! Echipați locuința cu detectoare de fum și de gaze!
 
Mai multe informații esențiale despre modul de comportare în situații de urgență sunt disponibile pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii