Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

08 Dec, 2023 09:54 384 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 08 decembrie 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, pompierii au gestionat 1.545 de misiuni, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
 
Astfel, un procent de peste 80% din numărul total al intervențiilor a constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, în urma cărora 1.277 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar 6 au fost salvate din situații deosebite.
 
Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat și pentru lichidarea a 62 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale, iar echipajele operative au derulat 207 de misiuni destinate protecției comunităților, printre care se numără căutarea, deblocarea și degajarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, operațiuni de descarcerare, limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice, precum și alte situații de urgență.
 
Totodată, acțiunile pompierilor au continuat și în zonele de graniță, unde 73 de cadre și 28 de mijloace tehnice s-au aflat la datorie pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
***
 
Nu uitați! Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii