Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

15 Nov, 2023 10:05 500 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 15 noiembrie 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din întreaga țară au gestionat peste 1.300 de misiuni derulate în sprijinul comunităților.
 
Echipajele SMURD au intervenit la 1.158 de solicitări înregistrate la nivel național, în urma cărora 1.171 de persoane au beneficiat de asistență medicală de urgență. În 6 situații, echipajele de descarcerare au intervenit pentru extragerea victimelor rămase blocate în autoturismele avariate în accidente rutiere.
 
De asemenea, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 61 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, 27 de intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, suprafața afectată fiind de aproximativ 150 de ha.
 
Totodată, echipajele operative au derulat 144 de misiuni destinate protecției comunităților, printre care se numără căutarea, deblocarea și degajarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice și alte situații de urgență.
 
Pe lângă toate aceste situații, colegii noștri au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.
 
***
 
Nu uitați! Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg. Respectați-ne recomandările, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii