Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

31 Oct, 2023 10:44 473 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
31 octombrie 2023
 
Peste 120 de incendii înregistrate la nivel național, în ultimele 24 de ore
 
În prima zi din săptămână, pompierii au intervenit în aproximativ 1.600 situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
În ultimele 24 de ore, colegii noștri au acționat pentru stingerea celor 127 incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, aproximativ 70% au fost intervenții la arderi necontrolate, cum ar fi miriști, vegetație uscată, litieră de pădure și deșeuri, iar suprafața afectată a fost de peste 340 hectare.
 
Totodată, echipajele SMURD au intervenit la 1.282 de solicitări la nivel național, în urma cărora 1.284 de persoane au beneficiat de asistență medicală de urgență. În 10 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în accidente rutiere.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele de salvatori au derulat 170 misiuni destinate  deblocării sau salvării persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
 
De asemenea, pentru protecția comunităților, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Argeș, Bacău, Brașov, Harghita, Mureș, Neamț și Vâlcea.
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice în zona de frontieră. Astfel, la data de 30.10.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 89 de pompieri și 39 de mijloace tehnice.
 
Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.
 
Fiți prevăzători! Respectați recomandările transmise pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență!
 
Împreună contribuim la dezvoltarea climatului preventiv!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii