Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor

ro

27 Oct, 2023 10:04 399 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 27 octombrie 2023
 
30 de persoane salvate în 24 de ore
 
Echipajele operative din întreaga țară au acționat, în cursul zilei de ieri, 26 octombrie a.c., pentru gestionarea optimă a celor 1.504 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, accidente din domeniul CBRN, operațiuni de descarcerare, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.
 
O pondere de aproximativ 80% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD, 1.210 persoane primind ajutor de specialitate. Totodată, în decursul celor 24 de ore, 30 de persoane au fost salvate din situații limită.
 
De asemenea, în perioada de referință, pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 94 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 178 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul incendiilor, 63 de intervenții au fost la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), în urma cărora 260 ha de teren au fost afectate.
 
Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 4 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, care au semnalat prezența animalelor periculoase (urși), în localități din județele Alba, Argeș, Bacău și Buzău.
 
Misiunile au continuat și în zonele de graniță, astfel că, 102 cadre și 41 de mijloace tehnice au fost la datorie pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
***
 
❗ Pregătirea echipajelor de intervenție pentru gestionarea cu eficiență a diferitelor situații de urgență rămâne un obiectiv prioritar și continu, astfel că, la nivelul întregii țări, cât și la nivel internațional, pompierii români participă la numeroase exerciții pentru testarea procedurilor de răspuns și îmbunătățirea abordării diverselor scenarii de intervenție.
 
❗ Derularea activităților de informare și de educare a populației asupra măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc reprezintă un alt deziderat important, pentru creșterea gradului de reziliență a comunităților.
 
Fiți partenerii noștri și participați la acțiunile destinate publicului larg.
 
Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați gratuit aplicația de mobil DSU din App Store și Google Play.
 
Respectați recomandările noastre, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii