Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:15 21 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatrierea unui grup de patru cetăţeni români din Siria

ro

18 Feb, 2012 21:36 707 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează că vineri, 17 februarie 2012, un grup de patru cetăţeni români va fi repatriat, la cerere, din Siria.

Cei patru cetăţeni români vor sosi la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă comercială preconizată să aterizeze la ora 9.50.

Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reaminteşte cetăţenilor români aflaţi încă în Siria că fără o înregistrare prealabilă la misiunea diplomatică, autorităţile române nu pot identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetăţenii români aflaţi în Siria să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii