Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul, Radu Podgorean, a prof. Cai Fang, vicepreședinte al Academiei Chineze de Științe Sociale

ro

02 Jul, 2015 18:33 1005 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul, Radu Podgorean, a primit, astăzi, 2 iulie 2015, la sediul MAE, o delegație a Academiei Chineze de Științe Sociale, condusă de vicepreședintele instituţiei, prof. Cai Fang. Cu această ocazie, s-a discutat despre dialogul politic, cooperarea economică, comercială și la nivel interuman dintre România şi China.
Relaţiile româno-chineze au fost abordate atât în plan bilateral, cât și în cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeană-China și al formatului de cooperare China-Europa Centrală și de Est. De asemenea, s-a discutat despre modul în care pot fi intensificate schimburile de experienţă  între diverse institute din România și China. A avut loc un schimb util de opinii şi în ceea ce priveşte perspectivele pe care le deschide inițiativa chineză a Noului Drum al Mătăsii asupra creșterii fluxurilor comerciale și investiționale între Europa și Asia. Vizita delegației chineze în România are loc la invitația Academiei Române. Delegația participă la un seminar care abordează subiecte legate de dezvoltarea economică din România și Republica Populară Chineză, posibilitățile de cooperare economică bilaterală și inițiativa chineză „One Belt, One Road” (Noul Drum al Mătăsii).
Informații suplimentare
Academia Chineză de Științe Sociale (ACSS) a fost înfiinţată în anul 1977, ca extensie a Departamentului de Filosofie şi Ştiinţe Sociale din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe şi este în prezent cel mai mare centru academic de cercetare din China.ACSS funcţionează sub directa coordonare a Consiliului de Stat al Chinei (Guvernul). În cadrul ACSS lucrează peste 3.700 de angajaţi, dintre care 2.975 sunt cercetători de profesie, iar 1.538 de experţi deţin titluri academice. Academia este formată din 31 de institute de studii şi peste 50 de centre de cercetare, care acoperă o gamă de 260 domenii. Deţine 105 filiale pe întreg teritoriul Chinei şi o unitate de învăţământ superior  - “Graduate School of Chinese Academy of Social Sciences”.
ACSS desfăşoară schimburi academice cu peste 200 centre de cercetare de profil, academii, universităţi, ONG-uri şi departamente guvernamentale din 80 de state şi regiuni ale lumii şi a semnat acorduri de cooperare cu peste 30 de instituţii academice şi universităţi străine. Între Academia Română şi ACSS există un protocol de colaborare semnat la nivel de preşedinţi ai celor două instituţii, în baza căruia se desfășoară periodic schimburi de vizite.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii