Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean, în vizită de rămas bun, a însărcinatului cu afaceri a.i. al SUA la Bucureşti, Duane Butcher

ro

16 Jul, 2014 17:20 1162 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit, astăzi, 16 iulie 2014,  în vizită de rămas bun pe însărcinatul cu afaceri a.i. al SUA la Bucureşti, Duane Butcher, cu prilejul încheierii misiunii sale în România. Ministrul Titus Corlăţean a apreciat activitatea şi contribuţia importantă a şefului Misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti la consolidarea Parteneriatului Strategic şi la aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii. Totodată, a adresat mulţumiri însărcinatului cu afaceri a.i. al SUA la Bucureşti pentru angajamentul şi eforturile depuse pentru amplificarea interesului pentru regiune şi, în mod particular pentru România, în mediile politice şi economice din SUA, și i-a urat succes în activitatea sa viitoare.
Cei doi interlocutori au evidenţiat caracterul privilegiat al relaţiilor bilaterale, ritmul dinamic al Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite, precum şi perspectivele de intensificare a cooperării pe diverse paliere. Ministrul Titus Corlăţean şi însărcinatul cu afaceri a.i. al SUA la Bucureşti au trecut în revistă o serie de elemente de actualitate de pe agenda Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA. În acest context, au fost discutate şi aspecte privind necesitatea numirii unui nou ambasador american la Bucureşti, obiectivul includerii, în cel mai scurt timp posibil, a României în Programul Visa Waiver, din perspectiva statutului de partener strategic şi stat membru UE, şi candidatura României de preluare a preşedinţiei Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) pentru anul 2016.
În ceea ce priveşte agenda regională, ministrul român a apreciat dialogul fructuos derulat pe această temă, în mod particular privind Republica Moldova şi situaţia din Ucraina, în cadrul recentei întrevederi cu asistentul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, la Dubrovnik. În acest context, ministrul Titus Corlăţean a evidenţiat importanţa pe care autorităţile române o acordă proiectelor de interconectare din sfera gazelor şi electricităţii dintre România şi Republica Moldova, esenţiale în asigurarea securităţii energetice a statului vecin, şi în mod particular proiectului gazoductului Ungheni-Iaşi, ce urmează să fie inaugurat la 27 august 2014.
Însărcinatul cu afaceri a.i. a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul acordat pe parcursul misiunii sale, apreciind deschiderea permanentă către dialog a conducerii Ministerului Afacerilor Externe şi evidenţiind locul special pe care România îl ocupă în cariera sa diplomatică. A asigurat că va rămâne un prieten apropiat şi constant al României şi va continua să contribuie la consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii