Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:28 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corlățean despre asasinarea lui Karlov „E de așteptat o reacție foarte dură a Rusiei”

ro

19 Dec, 2016 22:13 671 Marime text
Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a afirmat, astăzi, referindu-se la asasinarea, la Ankara, a ambasadorului Rusiei în Turcia, că este vorba de o crimă abominabilă care trebuie condamnată în termenii cei mai fermi, fiind de așteptat o reacție „foarte dură" a Moscovei, informează Agerpres.

„Este o crimă abominabilă, să ucizi un ambasador al unui stat acreditat în alt stat, așa cum s-a întâmplat, în exercițiul funcțiunii, participant la o expoziție fotografică. Este un lucru oribil care trebuie condamnat în termenii cei mai fermi. (...) E de așteptat o reacție foarte dură a autorităților Federației Ruse și acest lucru s-ar putea să se vadă în intensificarea operațiunilor ruse din Siria, ceea ce din start riscă să intre în conflict cu interesele Turciei în regiune. Trebuie urmărit cu atenție modul în care va evolua acum, în contextul ăsta dramatic, relația bilaterală ruso-turcă. Lucrurile sunt extrem de complexe, de delicate și în astfel de situații este bine să ne informăm foarte atent și în România și să fim destul de rezervați în comentarii publice", a declarat Corlățean, potrivit Agerpres.

În ceea ce privește numărul mare de acte teroriste care au avut loc în Turcia în ultima perioadă, fostul șef al diplomației române consideră că nu se pune problema ca autoritățile turce să fi scăpat lucrurile de sub control, având în vedere că au fost dejucate multe atentate.

„E aproape de un conflict extrem de sângeros în Orientul Mijlociu și, inevitabil, acest lucru se răsfrânge asupra situației de securitate din Turcia. De aceea, e important, într-un context ceva mai larg, aliat de această dată, să putem să intensificăm cooperarea în materie de combatere a terorismului și asta e foarte important pentru fiecare stat aliat în parte. Nu cred că se pune problema ca autoritățile turce să fi scăpat lucrurile de sub control, dar trebuie să fim conștienți de gravitatea situației din regiune și de faptul că, da, apar consecințe în Turcia", a adăugat Titus Corlățean.


Citește și 

Ambasadorul Rusiei în Turcia a fost ucis la Ankara (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii